Kate Winslet om kyssarna med Leonardo DiCaprio under Titanic: ”En mardröm”

Kate Winslet om kyssarna med Leonardo DiCaprio under Titanic: ”En mardröm”

Axel Diedrichs
15 juni 2024 kl. 09:31

Skådespelaren berättar om mängden omtagningar som krävdes

Att spela in den legendariska kysscenen i "Titanic" med Leonardo DiCaprio var allt annat än enkelt, berättar Kate Winslet i en ny intervju.

James Camerons romantiska äventyrsdrama Titanic är en av de mest ikoniska filmerna som gjorts. Inte bara tillhör den toppen av de som sålt flest biobiljetter, den är också en av endast tre filmer som vunnit hela elva stycken Oscarsstatyetter.

Men att åstadkomma storhet kräver att man sliter extra mycket, vilket produktionen gjorde vid flera tillfällen under skapandet av Titanic. En scen som var bland de svåraste är den där huvudrollsinnehavarna Kate Winslet och Leonardo DiCaprio kysser varandra längst ut på båten.

Leonardo DiCaprio om skådespelaren han helst kysser på film
Foto: 20th Century Fox.

Kate Winslet om att spela in kysscenen med Leonardo DiCaprio

I en intervju med Vanity Fair tidigare i veckan slår Kate Winslet sig ned för att se om sina mest berömda verk. När hon tittar på Titanic ger hon oss insikt i hur det var att spela in kysscenen som många förmodligen förknippar allra starkast med filmen.

– Det här var en mardröm att spela in. Leo kunde inte sluta skratta och vi var tvungna att göra om det fyra gånger för att Jim ville ha ett väldigt specifikt ljus. Solnedgångarna fortsatte att ändras där vi var och så behövde vi klättra upp för en stege för att komma till den specifika delen av inspelningsplatsen, säger Kate Winslet och berättar att hon spelade in scenerna med smink innanför klänningen för att de snabbt skulle kunna putsa till varandra mellan tagningarna.

Att de behövde göra sminkkontroller när de gjorde scenen berodde framför allt på att Winslet hade väldigt blekt smink på sig. 

– Jag såg ut som att jag hade sugit på en chokladkaramell och han som om det saknades en bit från hans ansikte eftersom det var en stor blek fläck från allt mitt smink som hade fastnat på honom, säger hon och lägger till: 

– Jag känner mig väldigt stolt över Titanic, den är den där filmen som bara fortsätter att ge, med helt nya generationer som upptäcker den för första gången. Det finns något extraordinärt i det.

Känner du också för att se om "Titanic"? Här finns filmen att streama

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL