Kate Hudson förlorade Oscarsrollen till Nicole Kidman: Ville verkligen ha den

Kate Hudson förlorade Oscarsrollen till Nicole Kidman: "Ville verkligen ha den"

Filmtopp
12 februari 2023 kl. 14:02

Kunde ha spelat Satine i Moulin Rouge!

I början av 2000-talet var Kate Hudson en av Hollywoods hetaste stjärnor. Nu berättar om hur hon förlorade en favoritroll till en annan superstjärna – Nicole Kidman.

I julas dök hon upp på Netflix med Rian Johnsons storfilm Glass Onion: A Knives Out Mystery, men innan dess var det ett tag sedan vi såg Kate Hudson i en riktigt storfilm. Samtidigt har 41-åringen mer eller mindre hela tiden jobbat, några exempel på nämnvärda titlar är Apple TV+ Truth Be Told, Mona Lisa and the Blood Moon, Deepwater Horizon och Glee. Inga dåliga titlar, på något vis, men de går inte riktigt att jämföra med Kate Hudsons storhetsperiod.

Almost Famous
Kate Hudson i Almost Famous. Foto: DreamWorks

I början av 2000-talet såg vi henne i favoriter som Almost FamousThe Four Feathers, Hur man blir av med en kille på 10 dagar och en uppsjö romantiska komedier. I en ny intervju berättar Oscarsnominerade Kate Hudson att hon var väldigt nära att få rollen i en riktig 2000-talsklassiker, men att hon förlorade den mot Nicole Kidman.

Moulin Rouge
Nicole Kidman i "Moulin Rouge!". Foto: 20th Century Fox

Kunde spelat Satine i Moulin Rouge!

I år kan Baz Luhrmann vinna en Oscar för Bästa film med Elvis. 2001 var han i samma läge med en annan uppskriven musikcentrerad film, Moulin Rouge, med Nicole Kidman och Ewan McGregor i huvudrollerna varav Kidman Oscarsnominerades för sin insats. I en ny intervju berättar Kate Hudson att hon hade kunnat få sjunga med Ewan McGregor istället.

– Jag ville verkligen ha rollen, som på den tiden var skriven för en 19-årig tjej. Jag var mitt uppe i en uttagningsprocess och sedan ville Nicole, som hade en relation med Baz, göra filmen. Och självklart blev det som "jag antar att Nicole Kidman gör rollen då", säger Kate Hudson i en intervju med The World's First Podcast.

Trots att Baz Luhrmann valde att ge rollen till Nicole Kidman har Kate Hudson bara goda saker att säga om den bombastiske regissören, även om hon samtidigt beskriver uttagningsprocessen som "mörbultande".

– Han är så underbar. Och energiskt kände jag en kontakt med hur han gör saker och ting. Så jag blev riktigt besviken. Självklart, jag fattar, det var ju Nicole. Vi kunde inte vara mer annorlunda… jag ville verkligen ha rollen.

Än så länge har inte Kate Hudson medverkar i någon Baz Luhrmann film, men vi håller tummarna för att hon snart får en revansch.

NÄSTA ARTIKEL