Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Karl Bertil Jonssons jul blir biofilm

Karl Bertil Jonssons jul blir biofilm

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 mars 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 mars 2020

Av regissören bakom "En man som heter Ove".

"Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton" blir långfilm och görs av Hannes Holm. Premiären landar på Sveriges biografer 2021.

Bild ur "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton".
Foto: SVT.

Under varje julafton kollar tusentals svenskar på den drygt 20 minuter långa tecknade filmen "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton". Nu ska berättelsen bli spelfilm av SF Studios, och Hannes Holm, som gjort publiksuccén En man som heter Ove och Ted – För kärlekens skull, står för regin. 

1964 skrev den legendariske komikern Tage Danielsson boken, som 1975 kom att bli en älskad novellfilm där Danielsson agerar berättarröst. Biofilmen som är på väg kommer med andra ord att få stor speltid att fylla ut. 

– Vissa sagor förtjänar att bli verklighet. Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton är en sådan berättelse och det är med pojkaktig iver och stor vördnad som jag åtar mig uppgiften att tillsammans med SF Studios göra live action-film på denna svenska folkhemspärla", säger Hannes Holm enligt ett pressmeddelande. 

Än vet vi inte vilka som kommer att skådespela i filmen. Inspelningen drar igång senare i år och premiären landar under julen 2021. 

NÄSTA ARTIKEL