Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Kapernaum kan vinna Guldbaggen

"Kapernaum" kan vinna Guldbaggen

Eric Diedrichs | Nyhet
09 januari 2020
Eric Diedrichs | Nyhet
09 januari 2020

Kritikerhyllade "Kapternaum" nomineras för Bästa utländska film.

Idag offentliggjordes att Nadine Labakis Kapernaum kan få en Guldbagge för bästa utländska film. Priset delas ut under Guldbaggegalan i Stockholm den 20 januari.

Kapernaum nominerades till en Oscar, en Golden Globe och en BAFTA för bästa icke engelskspråkiga film, bland en lång rad nomineringar och vinster vid galor och festivaler. Filmen tog hem jurypriset i Cannes, och vann manuspriset vid Stockholms filmfestival där den också utsågs till publikens favoritfilm. Den fick svensk biopremiär i mars 2019.

Filmtopp såg filmen och gav den högt betyg, du kan läsa recensionen av Kapernaum här.

Kapernaum är en kraftfull berättelse med politiska förtecken om tolvårige Zain (Zain Al Rafeea), som vill stämma sina föräldrar för att de satt honom till en alltför hård värld. Efter att ha försökt rädda sin syster Sahar (Cedra Izam) från barnäktenskap ger han sig ut på Beiruts gator där han snart träffar flyktingen Rahil (Yordanos Shiferaw) och hennes baby Yonas (Boluwatife Treasure Bankole). Zain hjälper Rahil med Yonas när hon är på städjobb, och när hon oväntat försvinner tar han på sig uppgiften att ta hand om den lille pojken. Frågan är om de kan klara sig på egen hand i Beiruts slumkvarter.

Om Kapernaum tar hem priset på Guldbaggegalan får vi veta den 20 januari.