Hero gradient image

Cannibal Fog - en svensk kannibalfilm

Sebastian Håkansson | Nyhet
01 juni 2015
Sebastian Håkansson | Nyhet
01 juni 2015
Foto: Tor-Björn Amilon

Jonas Wolcher är regissören bakom Cannibal Fog, den första renodlade kannibalfilmen som har gjorts i Sverige enligt honom självett pressmeddelande beskriver Wolcher sin film  som ett metadrama med art house-influenser i en miljö med stadskannibaler,.

Kannibalismens glansdagar på film brukar tillägnas till 70-talet. Under disco-decenniet gjordes flera riktigt brutala filmer vilka Eaten Alive (1977) och Cannibal Holocaust (1979) är bland de mer hyllade i genren.

Cannibal Fog har redan presenterats på flera internationella filmfestivaler men ska nu visas upp för den svenska publiken. Den 6 juni på Hagabion i Göteborg blir det premiär.

Den officiella handlingen lyder:

Cannibal Fog handlar om sex -och alkoholmissbrukaren Michael som får en smak för människokött under minst sagt oanade former. Daniel, en dansk med önskan att vilja dö på tallriken tar kontakt med Albin, en mycket känd matbloggare. Han ordnar till en tillställning där det bjuds på exotiskt kött. Albin och Michael möts och en vänskap föds. Nu väntar nya smaker och upptäckter, kommer Michael gå hela vägen?

Trailer för filmen kan du se nedan:

http://www.youtube.com/watch?v=x95Favl1yDw&w=854&h=480