Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Kändisuppbrotten vi minns – Joe Jonas & Sophie Turner, Pitt & Aniston m.fl.

Kändisuppbrotten vi minns – Joe Jonas & Sophie Turner, Pitt & Aniston m.fl.

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 september 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 september 2023

Ikoniska Hollywoodrelationer som inte varade

Just nu skrivs det flitigt om Joe Jonas och Sophie Turners uppbrott och stundande skilsmässa. Men relationen mellan Jonas Brother-profilen och Game of Thrones-stjärnan är knappast den första i Hollywood att ta slut under uppmärksammade former. Nedan listar vi 10+ kändisuppbrott som hamnade i rampljuset.

10+ kändisuppbrott vi minns – från Joe Jonas och Sophie Turner till Brad Pitt och Jennifer Aniston

Kändisuppbrotten vi minns – Joe Jonas & Sophie Turner, Pitt & Aniston m.fl.
Foto: HBO / Prime Video.

Joe Jonas och Sophie Turner

Efter att ha varit gifta i fyra år bekräftar nu Joe Jonas, känd från Jonas Brothers och Game of Thrones-stjärnan Sophie Turner att de ska skiljas. De senaste dagarna har det spekulerats mycket kring statusen för deras äktenskap och varför det knakat, men nu har duon själva gjort ett uttalande och sagt att beslutet är gemensamt.

Jennifer Aniston, Brad Pitt, Angelina Jolie, Billy Bob Thornton
Foto: Netflix / UIP / Prime Video.

Brad Pitt och Jennifer Aniston + Brad Pitt och Angelina Jolie + Angelina Jolie och Billy Bob Thornton

Uppbrottet mellan Brad Pitt och Jennifer Aniston är troligtvis ett av de mest uppmärksammade någonsin inom Hollywood. Runt millennieskiftet var paret allas favoritturturduvor, men allt ska ha gått åt skogen när Pitt mötte Angelina Jolie under inspelningen av Mr. and Mrs. Smith (2005). De senaste åren är det Pitts uppbrott med Jolie som har skapat rubriker, medan Jolie i sin tur hade en uppmärksammad skilsmässa med Billy Bob Thornton innan hon träffade Brad Pitt.

Brad Pitt och Jennifer Aniston var gifta mellan 2000–2005; Brad Pitt och Angelina Jolie var gifta mellan 2014–2019; Angelina Jolie och Billy Bob Thornton var gifta mellan 2000–2002.

Depp v. Heard – Netflix dokumentär om Johnny Depp och Amber Heard
Foto: Netflix.

Johnny Depp och Amber Heard

Är det ett brustet äktenskap som bevakades hårdare av media än Pitts och Anistons, så är det Johnny Depps och Amber Heards infekterade uppbrott. Deras separation och den infekterade konflikten mellan dem som ledde till ett spektakel till rättegång saknar motstycke.

Johnny Depp och Amber Heard var gifta mellan 2015–2017.

Jennifer Lopez, Ben Affleck, Jennifer Garner
Foto: Netflix.

Ben Affleck och Jennifer Lopez + Ben Affleck och Jennifer Garner

Brad Pitt är bara en av många som varit del av flera uppmärksammade kändisuppbrott. En annan som skapat rubriker för sina misslyckade relationer är Ben Affleck. I början av 2000-talet var Affleck och Jennifer Lopez ett av Hollywoods hetaste par och de förlovade sig 2002, men i början av 2004 bröt de förlovningen. Därefter gifte sig Affleck med Jennifer Garner, och deras äktenskap tog officiellt slut 2018. Sedan dess har Afflecks kärleksliv varit en återkommande följetong i media, och efter ett kortare förhållande med Ana de Armas hittade han oväntat nog tillbaka till Jennifer Lopez. Affleck och Lopez är fortfarande ett par och gifte sig 2022.

Ben Affleck och Jennifer Garner var gifta mellan 2005–2018, och Ben Affleck och Jennifer Lopez dejtade mellan 2002–2003 för att sedan gifta sig 2022.

Sean Penn och Madonna

I slutet av 80-talet fanns det inget kändispar med högre status än Madonna och Sean Penn. Duon hade ett skandalomsusat äktenskap som tycktes vara präglat av svartsjuka och ofta ledde till rykten och rubriker i pressen. Madonna gifte sig senare med regissören Guy Ritche, och deras äktenskap varade mellan 2000–2008.

Sean Penn och Madonna var gifta mellan 1985–1989.

Tom Cruise och Katie Holmes + Tom Cruise och Nicole Kidman

Tom Cruise är nästa storstjärna med flera uppmärksammade skilsmässor. I början av 90-talet gifte han sig med Nicole Kidman och separerade från henne 11 år senare. Några år därefter gifte han sig med Katie Holmes. Båda skilsmässorna har skapat rubriker för att de påståtts ha koppling till Cruise religiösa relation till scientologin. Uppbrottet med Kidman ryktas till stora delar ha berott på att hon vägrade ansluta till religionen. Katie Holmes ansöka om skilsmässa har också rapporterats bero på religionen, som hon också lämnade direkt efter separationen.

Tom Cruise och Katie Holmes var gifta mellan 2006–2012, och Tom Cruise och Nicole Kidman var gifta mellan 1990–2001.

Ryan Reynolds och Scarlett Johansson

Ryan Reynolds har varit lyckligt gift med Blake Lively sedan 2012 och i dag är de Hollywoodparet alla målar upp som ett ideal. Faktum är att duons enade front känns så stabil att man nästan glömmer bort att Reynolds haft ett tidigare äktenskap med en av planetens största stjärnor. Under två års tid fram till 2010 var Reynolds nämligen tillsammans med Scarlett Johansson. Till skillnad från många av de övriga förhållandena på listan som har gått i kras, tycks Reynolds och Johansson fortfarande hysa respekt för varandra.

Ryan Reynolds och Scarlett Johansson var gifta mellan 2008–2011.

Ethan Hawke och Uma Thurman

Mitt bland alla Pitts, Anistons, Billy Bobs och Jolies som var i farten i början av 00-talet var även Ethan Hawke och Uma Thurman ett av de hetaste äktenskapen i Hollywood. Båda skådespelarna har tagit ansvar för att äktenskapet misslyckades och även om deras uppbrott var väldokumenterat tycks de ha skiljts åt på relativt fredliga grunder. Duon fick två barn tillsammans, varav den ena är Stranger Things-skådespelare Maya Hawke.

Ethan Hawke och Uma Thurman var gifta mellan 1998–2005.

Robert Downey Jr. och Sarah Jessica Parker

I dag känns det som om Marvel-stjärnan Robert Downey Jr. och Sex and the City-ikonen Sarah Jessica Parker existerar i två helt olika sfärer – men så har det inte alltid sett ut. Faktum är att de var ett par i hela sju år på 80-talet och början av 90-talet. Deras förhållande tycks inte ha varit det mest hälsosamma då Jessica Parker senare erkände att hon hade stannat i förhållandet för att hon fruktade för Downey Jr:s liv om hon lämnade honom.

Robert Downey Jr. och Sarah Jessica Parker var ett par mellan 1984–1991.

Chris Pratt och Anna Faris

Chris Pratt och Anna Faris var länge ett av Hollywoods stora älsklingspar och deras separation kom som en stor överraskning för många där ute. Enligt uttalanden från dem ska de dock fortfarande vara vänner. Chris Pratt är numera gift med Katherine Schwarzenegger.

Chris Pratt och Anna Faris var gifta mellan 2009–2018.

Fler kändisuppbrott vi minns:

 • Will Arnett och Amy Poehler
 • Jude Law och Sienna Miller
 • Hugh Grant och Elizabeth Hurley
 • Jack Nichholson och Anjelica Huston
 • Antonia Banderas och Melanie Griffith
 • Liam Hemsworth och Miley Cyrus
 • Justin Timberlake och Britney Spears
 • Joshua Jackson och Diane Krüger
 • Alec Baldwin och Kim Basinger
 • Jeff Goldblum och Geena Davis
 • David Arquette och Courteney Cox
 • Michael Keaton och Courteney Cox
 • Pete Davidson och Ariana Grande
 • Penn Badgley och Blake Lively
 • Liam Neeson och Brooke Shields
 • Burt Reynolds och Sally Field
 • Warren Betty och Diane Keaton
 • Tim Robbins och Susan Sarandon
 • Dennis Quad och Meg Ryan
 • Billy Bob Thornton och Laura Dern
NÄSTA ARTIKEL