Oscarsgalan 2023 – alla nomineringar

Kända skådespelare exkluderades ur minnesceremonin på Oscarsgalan

14 mars 2023 kl. 13:03

Dottern till avlidne Paul Sorvino: “Otroligt sårad och chockad”

Minnesceremonin under 95:e upplagan av Oscarsgalan rörde upp känslor när flera kända skådespelare exkluderades ur segmentet och i stället fick en QR-kod.

Mira Sorvino lade innan Oscarsgalan ut ett filmklipp på Instagram från 1995 där hon vann en Oscar för sin medverkan i Mighty Aphrodite. I klippet ser vi en stolt Paul Sorvino som känslosamt reagerar på sin dotters vinst.

Paul Sorvino, som avled förra året, medverkade i filmer som Maffiabröder, Nixon och The Rocketeer. Dottern, som så många andra, förväntade sig att se sin pappa hedras under akademins minnesceremoni men när segmentet var över och Pauls namn aldrig visades upp väcktes upprörda känslor.

– Är otroligt sårad och chockad att min pappas livslånga, oersättliga, enorma bidrag till filmvärlden ignorerades av den som gjorde den listan, skrev Mira Sorvino efter ceremonin.

Paul Sorvino i Maffiabröder (1990)
Foto: Warner Bros.

Paul Sorvino var inte ensam om att väljas bort

Akademin blev kritiserad för att ha inkluderat vissa skådespelare och exkluderat andra. En del avlidna filmstjärnor, som inte fick en plats i filmen, fick i stället en QR-kod under sändningen som ledde till en hemsida där deras namn visades upp.

– Det är ett 3-timmar långt program, och de kunde inte lägga ett par minuter åt att rätta till det? Paul Sorvino gav årtionden till den här industrin och var älskad av alla. Paul var inte den enda som förtjänade en plats men som uteblev. En QR-kod är oacceptabelt, sa Mira Sorvino.

Andra filmstjärnor som uteblev från minnesceremonin var Charlbi Dean som var en av skådespelarna ur den Oscarsnominerade filmen Triangle of sadness. Skådespelerskan blev bara 32 år gammal. Anne Heche och Saving Private Ryan-skådespelaren Tom Sizemore blev enbart refererade genom QR-koden. Även Chaim Topol, känd för sin roll i Spelman på taket, kunde ses på hemsidan. Likaså Gilbert Gottfried, som bland annat medverkade i Disneys Aladdin från 1992 och Snuten i Hollywood. Lisa Marie Presley, dotter till Elvis och Priscilla Presley och som avled i januari, exkluderades från både minnessegmentet och hemsidan. Det trots hennes medverkan i Baz Luhrmanns biopic om hennes pappa.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL