Känd svensk skådis hängs ut av sin dotter: ”Tog min barndom ifrån mig”

Känd svensk skådis hängs ut av sin dotter: ”Tog min barndom ifrån mig”

Emil Oscar Rasmussen
20 juni 2024 kl. 15:20

Säger sig vara "rädd" för att "dömas för förtal"

Dottern till en känd svensk skådespelare säger på sociala medier att hon har brutit kontakten med sin pappa efter att ha utsatts för "vidriga grejer" under sin barndom.

En känd svensk skådespelare i 50-årsåldern, som har medverkat i flera framgångsrika produktioner i sin karriär, hängs ut av sin dotter på TikTok. Hon menar att skådespelaren utsatt henne för saker som har lett till att hon helt brutit kontakten med honom. 

Det var i tisdags som dottern till en känd svensk skådespelare, publicerade ett bildspel på TikTok där hon på den första bilden skrev: "låt mig exposa vem som förstörde mitt liv".

På den efterföljande bilden syns hon som barn tillsammans med sin välkände pappa, med en text som riktar allvarliga anklagelser mot skådespelaren. "Han tog min barndom ifrån mig och förstört mitt liv på ett sätt som ingen ska behöva gå igenom", skriver hon bland annat.

Dottern fortsätter med att påstå att hon på grund av sin pappa har utvecklat EIPS (emotionellt instabilt personlighetssyndrom), depressioner och att hon ska ha övervägt självmord, eller "unalive myself", som hon själv uttrycker det.

Anklagelserna har polisanmälts

Inlägget på TikTok har sett över 100 000 gånger på två dagar. Under onsdagen publicerade hon en uppföljning, där hon i en drygt tre minuter lång video förtydligar vad hon menade med sina anklagelser.

– Jag kan inte riktigt berätta vad det är exakt som han har gjort, för att jag är rädd för att bli dömd för förtal, säger dottern tidigt i videon. Sen vet jag inte om han skulle våga anmäla mig, men man vet aldrig. Men han har utsatt mig under hela min barndom och han har utsatt mig för vidriga grejer som är polisanmälda, men som har lagts ner.

Senare i videon förklarar dottern att hon länge funderat på hur hon ska lyfta sina anklagelser, innan hon bestämde sig för att göra det på TikTok. Enligt henne har det varit frustrerande att folk inte känt till "sanningen".

– Det är också provocerande att han är en offentlig person och att jag ser honom gång på gång hyllas på sociala medier. Det är väldigt frustrerande för att folk vet inte sanningen.

Mot slutet av videon säger hon: "Om det nu skulle vara så att han [anmäler] mig för förtal, så får det vara så", men menar också att hon har många som står på hennes sida och tror på hennes anklagelser.

Har du eller någon du känner självmordstankar? Läs mer på 1177.se om vad du kan göra för att få hjälp eller vad du kan göra för att hjälpa någon annan.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL