Låten Juliette Lewis skrev om hennes kärleksaffär med Brad Pitt

Juliette Lewis om kärleksaffären med Brad Pitt: "Älskade verkligen honom"

Filmtopp
06 mars 2023 kl. 19:03

Den tidigare filmstjärnan om förhållandet till Hollywoodikonen

I en intervju berättar Yellowjackets-aktuella stjärnan Juliette Lewis om hennes kärleksaffär med Brad Pitt, som hon upptäckte kändisskapet tillsammans med. "Jag älskade verkligen honom", säger hon.

Den 49-åriga skådespelaren och musikern Juliette Lewis må ha fallit en del i glömska, men hon ansågs en gång i tiden vara en av Hollywoods mest spännande begåvningar. Redan 1991 blev hon Oscarsnominerad för hennes roll i Martin ScorseseCape Fear där hon spelade mot Jessica LangeNick Nolte och Robert De Niro. Kort därefter spelade hon Brad Pitts motspelare i det våldsamma dramat Kalifornia som sedan följdes upp med en annan klassiker i Natural Born Killers. Under tiden som hon hade sin starkaste filmperiod var hon tillsammans med Pitt i vad som ofta ramats in som en kontroversiell kärleksaffär. 

Juliette Lewis om kärleksaffären med Brad Pitt: "Älskade verkligen honom"
Foto: Gramercy Pictures.

Juliette Lewis om kärleksaffären med Brad Pitt: "Älskade verkligen honom"

Brad Pitt och Juliette Lewis ansågs av många vara ett lika spännande som hoppfullt Hollywoodpar, i synnerhet när de sågs tillsammans i filmerna Too Young to Die? och Kalifornia där det slog rejäla gnistor om dem. Samtidigt menade vissa att Lewis var för ung i åldern hon började dejta Pitt, detta eftersom att hon bara var 17 år gammal och han 27 år vid tidpunkten. Men det råder inga tvivel om att det fanns äkta kärlek mellan dem och att deras så kallade "kärleksaffär" snarare var ett förhållande.

– Det är förbryllande att folk fortfarande är fascinerade över att vi träffades i fyra år. Jag var i mina gymnasieår och var ett underbart, kärleksfullt förhållande med en rolig och smart kille, säger Lewis i en intervju med The Guardian.

I samma intervju berättar Lewis att hon och Pitts förhållande är det längsta hon haft, men att de inte längre har någon relation. Hur som helst önskar hon honom bara det bästa framåt genom livet:

– Jag hoppas att han finner lycka, för jag älskade verkligen honom. Han är en väldigt pålitlig och god man. Fyra år kändes som en evighet på den tiden, det var mitt längsta förhållande och vi båda förlorade vår anonymitet tillsammans.

Skrev en låt om deras relation

Trots att hennes filmkarriär blev så pass lovande under 90-talet drog Juliette Lewis sig tillbaka för att fokusera mer på musik, som hon än i dag ägnar sig mycket åt. Flera av hennes låtar handlar om hur hon reflekterar tillbaka på livet, vilket i det här fallet leder oss in på hennes projekt Juliette and the Licks. 2004 skrev hon låten 20 Year Old Lover som handlar om ett förhållande med stort åldersgap, vilket stämmer överens in på hennes och Brad Pitts.

"I was wondering maybe I could pick you up, At your mother’s house, And you could gimme a little kiss before she kicks me out", sjunger hon i låten som du kan höra i sin helhet här: 

Snart är Juliette Lewis aktuell med den andra säsongen av "Yellowjackets", SkyShowtimes skräckserie i vilken hon spelar mot bland annat Christina Ricci och Melanie Lynskey. Brad Pitt är bioaktuell med Damien Chazelles Hollywood-epos "Babylon".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL