Julia Roberts avslöjar missen –  tackade nej till klassiker med Tom Hanks

Julia Roberts avslöjar missen – tackade nej till klassikern med Tom Hanks

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 12:12 | Publicerad 10 december 2023 kl. 12:12

Netflix-aktuella stjärnan avslöjar två filmer hon nekat

I en ny intervju berättar Julia Roberts, som är aktuell med "Leave the World Behind" på Netflix, att hon tackade nej till två stora filmklassiker.

I fredags släppte Netflix sin stjärntäta apokalyptiska thriller Leave the World Behind med Julia Roberts i en av huvudrollerna. Filmen handlar om New York-paret Amanda och Clay, Ethan Hawke, som bestämmer sig för att dra undan hetsen och spendera en weekend i ett lyxig hyreshus långt borta ute i skogen. Men deras idyllsemester varar bara så länge – snart slår en cyberattack ut all teknik i hemmet, och därtill knackar två främlingar på dörren.

Filmtopp har recenserat Leave the World Behind och ger den en god trea i betyg med den enkla motiveringen att filmen är "mycket underhållande" och "kittlande återhållsam".

Julia Roberts i Leave the World Behind (2023)
Foto: Netflix.

Julia Roberts tackad nej till att göra klassiker med Tom hanks

När hon för två dagar sedan gästade Watch What Happens Live with Andy Cohen för att promota sin nya Netflix-film, svarade Julia Roberts på frågor av fansen. En av dem undrade då om det finns några roller som få känner till att hon har tackat nej till, och som hon ångrat i efterhand att hon inte tog. Stjärnan avslöjar då två tunga titlar som hon valde att låta gå till någon annan när det begav sig:

– Jag har aldrig ångrat de roller jag tackat nej till, för jag tror på att allt som sker är ödet. De filmer jag har tackat nej till kanske inte hade varit lika fantastiskt med mig i dem, säger hon och avslöjar att hon avböjt: den romantiska komedin You've Got Mail (1998) med Tom Hanks och innan dess äventyrsfilmen Den siste mohikanen (1992) med Daniel Day-Lewis.

Två tunga titlar att tacka nej till, i synnerhet den sistnämnda av dem som många anser vara en av Day-Lewis allra främsta verk. Många hade även älskat att få se henne spela mot Hanks i en äkta rom-com – rollen som bokhandlaren Joe Fox kärleksintresse Kathleen Kelly gick istället till Meg Ryan.

Samtidigt Roberts påpekar att sådana missar vägs upp av filmer som man har fått på grund av att andra valt att tacka nej till dem:

– Meg Ryan skulle ha varit med i Blommor av stål, men hon spelade fortfarande in När Harry mötte Sally, så jag fick den rollen. Cate Blanchett skulle ha varit i Closer men hon blev gravid.

Cirka fyra minuter in i klippet diskuterar Julia Roberts sina förlorade och vunna roller i karriären:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL