Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Julia Louis-Dreyfus om det kritiserade Seinfeld-slutet: Mycket prat

Julia Louis-Dreyfus om det kritiserade Seinfeld-slutet: "Mycket prat"

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
29 maj 2023
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
29 maj 2023

"Elaine" ger svar på tal om sista Seinfeld-avsnittet

"Seinfeld" är en av tidernas mest älskade komediserier, men det allra sista avsnittet gick absolut inte hem hos alla. I en ny intervju avslöjar seriens stjärna Julia Louis-Dreyfus vad hon egentligen tycker om det kritiserade Seinfeld-slutet, 25 år efter säsongsfinalen.

Julia Louis-Dreyfus är just nu aktuell med filmen You Hurt My Feelings som precis har gått upp på bio i Nordamerika. I dramakomedin spelar hon rollen som en författare som överhör vad hennes make faktiskt tycker om hennes senaste bok – vilket ska visa sig bli en riktig prövning för dem.

Allra mest känd är Louis-Dreyfus dock för sin roll som Elaine i sitcom-klassikern Seinfeld. Serien är en av de mest älskade och hyllade genom tiderna, men hur den valde att tacka för sig är än i dag en riktig snackis och vattendelare. Nu har Julia Louis-Dreyfus uttalat sig om vad hon egentligen tycker om det kontroversiella slutet.

Julia Louis-Dreyfus om det kritiserade Seinfeld-slutet: "Mycket prat"
Caption

Julia Louis-Dreyfus om det kritiserade Seinfeld-slutet: "Mycket prat"

Calgary Herald intervjuade nyligen Julia Louis-Dreyfus om You Hurt My Feelings, men den kanadensiska tidningen passade också på att slänga in en viktig Seinfeld-fråga på slutet av intervjun. De bad henne dela med sig om sina tankar om slutet på den älskade komediserien, nu när det gått 25 år sedan den gick i mål. Stjärnan gav ett diplomatiskt men tydligt svar:

– Jag var deppig över att det var över. Det är svårt med slut, men det var ett ordentligt slut, inpackat i mycket handling. Vi hade jätteroligt när vi spelade in det sista avsnittet. Jag vet att det var mycket prat om huruvida det var tillfredsställande eller inte. Jag förstår att folk reagerade som de gjorde, men jag fick en kick av det och jag tycker att serien har åldrats väl, säger Julia Louis-Dreyfus i intervjun.

I det avslutande avsnittet av Seinfeld (OBS! Halvhjärtad spoiler-varning) ser gänget ut att gå en ljus framtid till mötes när deras ofta cyniska och egocentriska sätt plötsligt hinner ikapp dem och kastar omkull alla deras glada framtidsutsikter. Det hela slutar med en fängelsedom och avsnittet skildrar ett snöpligt händelseförlopp som inte alls gick hem hos stora delar av publiken, men som andra tycker är helt briljant.

Julia Louis-Dreyfus ser ut att sålla sig till den sistnämnda skaran.

NÄSTA ARTIKEL