Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Jordan Peeles skräckis Us hyllas av amerikanska kritiker

Jordan Peeles skräckis Us hyllas av amerikanska kritiker

Axel Diedrichs | Nyhet
19 mars 2019
Axel Diedrichs | Nyhet
19 mars 2019

Hyllningarna haglar över årets mest omtalade skräckfilm.

Poster till kommande US

Komikern och regissören Jordan Peele gjorde oväntat stor succé med sin debutfilm "Get Out", som vann Oscar för Bästa manus. Nu är han bioaktuell med sin andra skräckis, "Us", och mottagandet från den amerikanska kritikerkåren har inte varit annat än positivt. 

22 mars har Jordan Peeles andra film och skräckis Us världspremiär och förväntningarna på filmen är höga. Regissören följer nämligen upp sin superhit Get Out som tog den stora filmscenen med storm.

Us handlar om en familjs lugna tillvaro som förvandlas till kaotisk när ett gäng dubbelgångare dyker upp och terroriserar dem.

Filmen har haft pressvisning i USA och nu kan vi se vad den amerikanska kritikerkåren tycker om filmen. På IMDb kan vi se att den har ett högt kritikersnitt, med betyget 78/100. Nedan presenterar vi utdrag från några av de mest positiva recensionerna filmen hittills fått.

100/100

"Precis som med The Shining kan man tolka Peeles skräckis Us på flera sätt. Varje bild tycks vara en ledtråd till vad som ska hända härnäst." – RoberEbert.com.

91/100

"En briljant home invasion-thriller glaserad med kulturella poänger som sträcker sig tillbaka till 80-talet och ett smörgåsbord med med jump scares av högsta klass." – IndieWire.

90/100

"Peeles riktning håller en stenhårt grepp om kombinationen av humor och skräck, och balanserar det med perfektion."

Ser du fram emot premiären av "Us"? 

NÄSTA ARTIKEL