Jonas Gardells En komikers uppväxt blir långfilm

Jonas Gardells En komikers uppväxt blir långfilm

Filmtopp Admin
Uppdaterad 04 juli 2021 kl. 17:07 | Publicerad 23 september 2018 kl. 10:09

Den självbiografiska romanen “En komikers uppväxt” blir film av Rojda Sekersöz med Johan Rheborg i huvudrollen.

Jonas Gardell, Rojda Sekersöz och Johan Rheborg.
Jonas Gardell, Rojda Sekersöz och Johan Rheborg. Foto: SF Studios.

Jonas Gardells självbiografiska roman “En komikers uppväxt” blir långfilm i regi av Rojda Sekersöz och med Johan Rheborg i huvudrollen som komikern Juha. Gardell har även skrivit manus till filmen.

Den självbiografiska romanen En komikers uppväxt av Jonas Gardell kom ut 1992 och är den första boken i en serie om tre. Redan samma år gjordes en miniserie för SVT i tre delar, men det är inte förrän nu som den moderna klassikern blir filmatiserad för bioduken. Rojda Sekersöz står för regi och Johan Rheborg ska spela huvudrollen som komikern Juha. Rojda Sekersöz utsågs på årets Guldbaggegala till Bästa nykomling för sin debutfilm Dröm vidare (2017). Du hittar vår recension av Dröm vidare här.

I filmen kommer vi att få följa den hyllade komikern Juha, som sätter upp föreställningen En komikers uppväxt för utsålda hus i Stockholm. Men när han en kväll blir kontaktad av en bekant från sin gamla mellanstadieklass återvänder Juha till hemorten Sävbyholm för att göra upp med sitt förflutna.

Till SF studios säger Johan Rheborg att han i nuläget inte har en aning om hur han ska porträttera Juha:

Den här rollen kan tolkas på många sätt. Jag har i dagsläget ingen aning om hur jag skall göra den, Men det kommer alltid till mig. Jag litar på processen kan man säga, på manus, på regin, livet och bra musik. Jag älskar utmaningar.

Filmen börjar spelas in nu under hösten i Västra Götaland och har premiär under hösten 2019.

Kommer du att gå och se En komikers uppväxt?

Océanne Texier

NÄSTA ARTIKEL