Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Jokern 2 nära att bli av

Jokern 2 nära att bli av

Kristian Andersson | Nyhet
21 november 2019
Kristian Andersson | Nyhet
21 november 2019

Todd Philips ser ut att göra uppföljare på "Jokern", rapporterar Hollywood Reporter.

För ett par dagar sedan nådde filmen "Jokern" en gyllene gräns då den som första barnförbjudna film drog in över en miljard dollar. Nu pekar det mesta på att vi får se en uppföljare.

Joker
Foto: Warner Bros.

 

 

Todd Phillips film är oerhört hyllad, och har det hisnande betyget 8.8/10 på IMDb av närmare 500 000 användare. Filmens mottagande tillsammans med att den sålt rekordmånga biobiljetter gör det ganska glasklart: publiken vill ha mer. Och Philips har i flera intervjuer visat sig öppen för detta. Nu rapporter Hollywood Reporter att Warner Bros tillsammans med duon Philips och Joaquin Phoenix undersöker möjligheten att göra en uppföljare – och att det troligtvis blir av. Manusförfattaren bakom första filmen, Scott Silver, är även han med i de pågående utvecklingssamtalen.

Något många spekulerar mycket kring nu är hur aktuell Jokern kommer att vara under den kommande Oscarsgalan i februari. Många känner sig övertygade om att Phoenix blir nominerad för Bästa manliga huvudroll, och kanske kan filmen dra på sig ännu fler nomineringar, vad tror du?

Joker-filmens ekonomiska omsättning är verkligen imponerande, sett till hur mycket mindre den kostat att producera än andra DC-filmer  som Aquaman, Justice League och Christopher Nolans Batman-trilogi.

Hoppas du på en uppföljare till "Jokern"? Läs också om att New York-bor blir förbannade på turister som flockas till trappan där Jokern har sin berömda dans i filmen.

NÄSTA ARTIKEL