Hero gradient image

Johnny Depp - den mest överbetalda skådespelaren

David Lindahl | Nyhet
08 december 2016
David Lindahl | Nyhet
08 december 2016

johnny-depp

Ifall du frågar den välkända amerikanska affärstidningen Forbes - som årligen rankar Hollywoods mest överbetalda skådespelare - så hamnar Johnny Depp i topp, för andra året i rad. Beryktad och seriös som Forbes nu är så finns det givetvis en uträkning bakom dessa siffror. Tidningen tittar på hur mycket skådespelarnas filmer drar in i motsats till hur mycket de blir betalda för att göra dem. Johnny Depp drar då tyvärr det kortaste strået och redovisar enbart en inkomst på 3,8 intjänade dollar per dollar han blev betald.

Var började då det hela gå snett? Hans senare filmer som till exempel föra årets Mortdecai eller 2014s Transcendence, genererade inga bra biointäkter och Mortdecai klarade inte ens av att tjäna in sin egen budget. På senare tiden är det nog inte heller bara Johnny Depps karriär som gått neråt.

Efter en svår skilsmässa i bagaget där han bland annat anklagades för att ha misshandlat sin exfru så är förmodligen hans rykte också skadat. Frågan är om han kan rädda karriären genom att återigen ta på sig pirathatten som Jack Sparrow i Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales som kommer ut till våren.

Vad tror ni om Johnny Depp, dags att skärpa sig eller kanske snart lägga karriären på hyllan?