Nu på bio

Det senaste på biofronten!

John Wick 5 är bekräftad

Mer Keanu till folket – John Wick 5 är bekräftad

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 augusti 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 augusti 2020

Filmbolaget bekräftar att det blir en John Wick 5!

Lionsgate meddelar att det förbereds manus till både "John Wick 4" och "John Wick 5". Uppföljarna i den älskade filmserien är planerade att filmas i ett svep.

Keanu Reeves i John Wick.
Keanu Reeves tar sikte på två nya John Wick-filmer. Foto: Noble Entertainment.

Varken biopubliken eller produktionsbolagen verkar kunna få nog av Keanu Reeves som John Wick. Nu bekräftar Lionsgate att det arbetas flitigt med inte bara ett – utan två – nya kapitel i den actionspäckade filmserien.

Det är Deadline som rapporterar att Lionsgates vd, John Feltheimer, under gårdagen bekräftade att det arbetas på John Wick 5. Manuset till filmen förbereds simultant med det för redan bekräftade John Wick 4. Feltheimer säger att planen är att kunna spela in båda filmerna i följd, under början av 2021. Keanu Reeves är i dagsläget upptagen med inspelningen av Matrix 4 och förväntas i början av nästa år bli tillgänglig för att kunna spela in de båda John Wick-filmerna.

Sedan premiären av John Wick (2014) så har filmserien växt sig till oanade proportioner. Förutom de tre redan framgångsrika långfilmerna, samt de kommande två uppföljarna, så arbetas det med en tv-serie inom filmernas universum.

Premiärdagen för John Wick 4 är i dagsläget schemalagd till 27 maj 2022.

Läs gärna vad Filmtopps recensent tyckte om "John Wick: Chapter 3 - Parabellum" här.

NÄSTA ARTIKEL