Nu på bio

Det senaste på biofronten!

John Krasinski gör sci-fi-thrillern Life on Mars

John Krasinski gör sci-fi-thrillern Life on Mars

David Lindahl | Nyhet
12 april 2018
David Lindahl | Nyhet
12 april 2018

A Quiet Place-regissören går vidare till nästa projekt.

John Krasinski mötte framgångar med skräckfilmen A Quiet Place och tar nu klivet vidare till nästa projekt: sci-fi-thrillern Life on Mars.

A Quiet Place genererade enligt Box Office Mojo imponerande 50 miljoner dollar i biointäkter på premiären i USA. Detta med en blygsam budget på 17 miljoner dollar. Kritikerna var eniga om filmens kvalité och vi på Filmtopp gav en trea i betyg.

Nu rapporterar The Hollywood Reporter att regissören John Krasinski inte har för avsikt att vila utan går i stället rakt in på nästa projekt: en sci-fi-thriller. Producenterna bakom A Quiet Place väntas medverka och Paramount som också var involverad i den hyllade skräckfilmen är även i förhandlingar om att nu återvända som distributör.

Filmen ska heta Life on Mars och baseras på novellen We Have Always Lived on Mars som handlar om en koloni på Mars som övergivits av jorden. Nina är en av ättlingarna till jordborna som först befolkade den röda planeten. Hon upptäcker en dag att hon kan andas den giftiga luften på Mars, vilket får hela kolonin att tro att äntligen har deras kroppar börjat anpassa sig till planetens hårda klimat. Men det hela förändras drastiskt när hennes nyvunna förmåga leder de närmare mysteriet om varför jorden övergav kolonin från början.

John Krasinski ska själv ha funnit historien och visat den för produktionsbolaget Platinum Dunes, som bland annat skapades av Michael Bay. Företaget har producerat en rad skräckfilmer som The Purge-franchisen, Ouija, nyinspelningar av Motorsåksmassakern och nu även A Quiet Place. Något manus finns ännu inte till Life on Mars och det är oklart om John Krasinski också ska regissera eller enbart medverka som producent.

Vad tror du om John Krasinskis kommande sci-fi-thriller Life on Mars?