Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
John Cleese

John Cleese om Hitler-bråket

Carl-Christian Frunck | Nyhet
15 november 2021
Carl-Christian Frunck | Nyhet
15 november 2021

Konsthistorikern Andrew Graham-Dion blev svartlistad

Skådespelaren John Cleese har hamnat i centrum för ett Cambridge-bråk om Hitler-imitationer. ”Jag svartlistar mig själv innan någon annan gör det”, skriver Cleese på Twitter.

John Cleese har gjort komediklassiker som Pang i bygget och flera Monty Python-produktioner. Förra veckan skulle han ha talat på universitetet i Cambridge, men så blev det inte.

Orsaken är att konsthistorikern Andrew Graham-Dion nyligen blev ”svartlistad” från att tala på universitet på grund av att han gjorde en imitation av Adolf Hitler vid en Cambridgedebatt om ”god smak” i förra veckan. Detta fick han fick mycket kritik för efteråt. Andrew Graham-Dixon sade efter debatten att han gjorde en imitation av nazistledaren ”för att understryka Hitlers ondska”. Men han bad om ursäkt till alla som tog anstöt.

MER LÄSNING: Därför är Cancel Culture problematiskt

– Jag såg fram emot att tala till studenter i Cambridge nu på fredag, men jag har hört att någon blev svartlistad där för att ha gjort en imitation av Hitler. Tyvärr gjorde även jag det i ett Monty Python-avsnitt så jag svartlistar mig själv innan någon annan gör det”, skriver Cleese på Twitter.

John Cleese agerande tolkas av flera internationella medier som en kritik mot cancel culture.

NÄSTA ARTIKEL