Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Johannes Brost är död

Johannes Brost är död

David Lindahl | Nyhet
05 januari 2018
David Lindahl | Nyhet
05 januari 2018

Den svenske skådespelaren Johannes Brost har avlidit i cancer.

I augusti förra året fick den folkkära skådespelaren Johannes Brost reda på att han hade cancer. I ett E-postmeddelande till nyhetsbyrån TT skriver hans familj att han i går på torsdagskvällen avled i sviterna av sin sjukdom. 

Johannes Brost är för många starkt förknippad med bartendern Joker i den populära tv-serien Rederiet men hans karriär började långt innan 90-tals succén. 1981 medverkade han i julkalendern Stjärnhuset och blev därmed ett namn på svenska folkets läppar. Åren därpå sågs han mycket på tv i bland annat Gäster med gester men även på teaterscener i Stockholm, Malmö och Helsingborg med bland andra Eva Rydberg.

På vita duken hade han populära biroller i filmer som Black Jack, Änglagård och Jönssonligan dyker upp igen. 2011 spelade han huvudrollen i Axel Peterséns debutlångfilm Avalon, en roll där hans insats belönades med en Guldbagge i kategorin bästa manliga huvudroll.

Filmtopp har även recenserat filmen Studentfesten (2013) som Johannes Brost medverkade i. Läs vad vi tyckte om den filmen här.

På senare år gjorde Johannes Brost tv-framträdanden i succéer som Stjärnorna på slottet. Efter sjukdomsbeskedet i augusti förra året drog sig Brost tillbaka från rampljuset och enligt familjen "kämpade han hårt och länge" mot cancern.

Johannes Brost blev 71 år gammal.