Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Johan Renck gör serien The Last of Us

Johan Renck gör serien The Last of Us

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 juni 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 juni 2020

Chernobyl-regissören får nytt stort uppdrag.

Efter succén med HBO:s miniserie är nästa arbete för streamingjätten spikat: svenske Johan Renck gör serieadaptionen på "The Last of Us".

Världsberömda TV-spelet "The Last of Us" om en far och dotter som kämpar för överlevnad i en apokalyps tog branschens storytelling till en ny nivå. Sedan ett tag tillbaka har vi vetat att serien kommer få en serieadaption och nu står det klart att Johan Renck skapar.

I en intervju med Discussing Film berättar tvåfaldigt Emmybelönade Johan Renck, som var med och skapade Chernobyl, att han arbetar flitigt på förberedelserna till sin kommande live action-version av The Last of Us. Han kommer att både regissera och producera.

Rencks framgångsrika arbete med Chernobyl-medskaparen och manusförfattaren Craig Mazin fortsätter även här. Mazin är klar för att leda projektet som seriens showrunner. Det blir garanterat en gedigen utmaning för dem att göra spelets fans nöjda, men lyckas de får de säkerligen hämta hem fler fina priser.

Snart kommer också uppföljaren på spelet, som gång på gång skjutits upp. Premiären landar närmare bestämt 19 juni. När inspelningen av serien kan kicka igång återstår att se. Vi håller dig uppdaterad.

Fortsätt scrolla för flera nyheter!