Johan Glans och Deadpool-stjärnan i ny serie på Viaplay

Johan Glans och Deadpool-stjärnan i ny serie på Viaplay

Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 15:07 | Publicerad 07 juni 2019 kl. 10:06

Pressmeddelande från NENT Group

Home Invasion
Johan Glans & Morena Baccarin. Foto Foto: Attila Nagy Weiner, NENT Group.

Nordic Entertainment Groups (NENT Group) fokus på originalproduktioner fortsätter med åtminstone 20 nya premiärer varje år. I nya satsningen Home Invasion möts Deadpool-stjärnan Morena Baccarin och komikern Johan Glans, på NENT Groups streamingtjänst Viaplay. Home Invasion är en komediserie i sci-fi-genren och produceras av NENT Groups Brain Academy, med nordisk premiär nästa år på Viaplay.

Home Invasion är en sci-fi komediserie med Morena Baccarin (Deadpool, Gotham) som den ondskefulla hjärnan bakom planen att invadera jorden. I rollen som en av hennes utsända soldater ses komikern Johan Glans (Swedish Dicks). Den internationella skådespelaren John Noble (LOTR, The Blacklist) syns även på rollistan.

- Min karaktär har ett väldigt stort ego och tror att hon är Gud, en rolig karaktär där det finns mycket att jobba med. Det här är precis min typ av humor, säger Morena Baccarin.

Regissören Don Bitters, bland annat känd för House of Cards och The Maze Runner, ansvarar även för de visuella effekterna i serien.

Familjen Family är till synes en normal familj som anstränger sig för att passa in i samhället. På uppdrag av deras ondskefulla ledare har de blivit utsända för att invadera jorden. Deras sanna skepnad avslöjas snart när två inbrottstjuvar bryter sig in i jakt på pengar, och upptäcker istället att ägarna till huset är utomjordingar. Family, som gjort sig hemmastadda på jorden, börjar ångra sig och vill istället gå emot sin ondskefulla ledare, för att förhindra invasionen av jorden. Inbrottstjuvarna inser att de måste jobba tillsammans med utomjordingarna för att stoppa invasionen, rädda deras vänskap och rädda världen.

Home Invasion produceras av Brain Academy (Swedish Dicks) och spelas in i Budapest.

- Swedish Dicks var vår första produktion med en internationell krydda och vi lyckades importera svenskar till Amerika. Med Home Invasion lockar vi amerikaner till Europa för inspelning, vilket visar på att fantastiska talanger följer fantastiskt innehåll oavsett var i världen det skapas. Det här kommer bli ett otroligt mäktigt projekt, säger Peter Settman, grundare Brain Academy.

NENT Group har tidigare kommunicerat över 40 Viaplay-original och planerar att släppa ytterligare minst 20 Viaplay-original varje år, med Home Invasion som det senaste tillskottet.

- Sedan vi lanserade vårt första Viaplay-original, för drygt tre år sedan, har vi valt att verkligen satsa på egna produktioner. Som en nordisk aktör är det fantastiskt att vi har en så stor dragningskraft även utanför Norden, och det är ett kvitto på att den resa vi gör är på väg åt rätt håll när stora internationella namn som Morena Baccarin väljer att jobba med oss, säger Alexander Bastin, SVP & CCO Viaplay.

Inspelningarna av Home Invasion pågår och planerad nordisk premiär är nästa år, 2020, på NENT Groups streamingtjänst Viaplay.

NÄSTA ARTIKEL