Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Det femte elementet

Johan Andreasson pratar taxichaufförer på film i P1

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 november 2021

Programmet "Stil" sänds klockan 10.00

I dag klockan 10.00 kan du höra Johan Andreasson från "Everdahl & Karlssons film TV" i P1-programmet "Stil". Fokus för samtalet är det outtömliga ämnet taxichaufförer på film.

Vad har Gröngölingsboken, Det femte elementet och Ungkarlslyan gemensamt? Jo, det och mycket mer kommer Johan Andreasson från vår allas favoritpodd Everdahl & Karlssons film TV svara på i P1-programmet Stil klockan 10.00 i dag.

Tillsammans med programledaren Susanne Ljung kommer nämligen Johan Andreasson att diskutera det nischade, men likväl outtömliga ämnet taxichaufförer på film.

Några av frågorna som ställs:

  • Vad har taxichaufförer representerat på film, rent generellt?
  • Finns det några skillnader (eller likheter) i hur taxichaufförer gestaltas i filmer/serier som utspelas i New York, London och Stockholm?
  • Vilka är de vanliga taxi-klyschorna?!

För den som inte har radion nära till hands hittar givetvis Stil där poddar finns. Pass på och njut av ett nördigt samtal om filmhistoriens hemliga hjältar – taxichaufförerna!

Om podcasten Everdahl & Karlssons film TV

Everdahl & Karlssons Film TV

När de inte pratar film för svenska folket i TV driver C-G Karlsson och Göran Everdahl filmpodden Everdahl & Karlssons film TV tillsammans med popkulturexperten Johan Andreasson. Och när det inte poddas bjuds det på artiklar och filmtips på Filmtopp.se.

OM PODCASTEN: I en värld sprängfull av streamingsajter, kabelkanaler och biografer med femton dukar behövs guider som Göran Everdahl och C-G Karlsson, kritiker kända från TV, och Johan Andreasson, tecknare och popkulturexpert.

De ser allt, hela tiden, och tipsar tipsar tipsar – så du kan plocka ut guldkornen. Plus trams, allvar, anekdoter. Och mer tips! 

Everdahl & Karlssons Film TV: podcasten som är DIN ENDA VÄN i film och streamingdjungeln!

NÄSTA ARTIKEL