Joel Kinnaman i ny Netflix-serie

Joel Kinnaman i ny Netflix-serie

Fredrik Edström
Uppdaterad 13 juli 2021 kl. 13:07 | Publicerad 13 maj 2016 kl. 12:05

Svenska skådespelares framgångståg tuffar vidare genom Hollywood och TV. Variety har fått nys om att Joel Kinnaman har knipit en huvudroll i streaming-giganten Netflix nya satsning Altered Carbon. 

I dagsläget kommer 10 avsnitt att spelas in av serien och Miguel Sapochnik, som regisserat flertalet avsnitt av Game of Thrones, kommer att tilldelas ansvaret för pilot-avsnittet.

Läs också: De bästa filmerna på Netflix

Altered Carbon kommer att baseras på romanen som går under samma namn. Under 2400-talet är vardagen för människan helt digitaliserad. Vårt sinne består helt av ettor och nollor och medvetandet och själen kan laddas ner mellan olika kroppar. Kinnamans roll i det hela kommer att vara i form av en så kallad "Envoy", en särskild sorts krigare. Hans uppgift blir att förhindra ett mord för att han ska kunna ges en ny chans på jorden.

Vad säger ni, Filmtopp-läsare? Kinnaman är ju knappast någon gröngöling när det kommer till våra streamingtjänster. Personligen har jag aldrig fastnat för honom men jag blir hemskt gärna övertygad!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL