Joaquin Phoenix varning – Ät inte svamp före Beau Is Afraid

Joaquin Phoenix varning – "Ät inte svamp" före Beau Is Afraid

Filmtopp
23 april 2023 kl. 09:04

Snart premiär för Ari Asters skräckkomedi

Om du har några planer på att äta svamp för du ser Joaquin Phoenix nya film bör du tänka om. Det menar i alla fall Joker-stjärnan själv, som nu varnar biobesökarna.

Efter Hereditary (2018) och Midsommar (2019) är den uppskrivna skräckregissören Ari Aster tillbaka med en tre timmar lång skräckkomedi om en paranoid man som måste möta sina mörkaste rädslor. Huvudkaraktären i Beau Is Afraid spelas av Oscarsbelönade Joaquin Phoenix, som nu har gått ut med en varning till publiken.

"Ät inte svamp före ni ser den här jävla filmen"

I en intervju med Fandango, som publicerades i fredags, var Gladiator-stjärnan tydligen med att han inte kunde rekommendera någon att äta svamp (den magiska sorten alltså, champinjoner går säkert bra) före man ser den omtalade filmen.

– Jag hörde från någon i collage att det finns en skoltråd bland några vänner, en utmaning att de skulle äta svamp och sedan gå och se den här filmen. Och jag ville bara göra ett "public service"-utlåtande och säga, ät inte svamp före ni ser den här jävla filmen.

Han adderade sedan skämtsamt:

– Men om ni gör det, filma er själva. Men gör det inte!

Beau Is Afraid
Joaquin Phoenix i Beau Is Afraid. Foto: Noble Entertainment

Joaquin Phoenix om hur han våndades under filmvisningen

Phoenix berättar sedan om första gången han såg Beau Is Afraid tillsammans med en publik. Och visst låter det som en upplevelse som kanske bör äventyras med naturens fantasiöppnare.

– Jag våndades definitivt i mitt säte. För och främst skrattar jag mig igenom hela den jävla filmen. Det finns några sekvenser där jag bara våndas, jag menar saker som [Aster] gjorde med ljuddesignen. Det var riktigt bra. Det är en sådan rik värld, och det finns så många detaljer att se i den. Det är hundra procent en film som du känner. Det finns så många rika, komplexa teman i den här filmen, men det är en sådan visceral upplevelse att se den. När du lämnar, och när den där känslan avtar, då börjar du tänka på den.

"Beau Is Afraid" har svensk biopremiär den 28 april.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL