Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Joaquin Phoenix som nästa Joker?

Joaquin Phoenix som nästa Joker?

Kristian Andersson | Nyhet
09 februari 2018
Kristian Andersson | Nyhet
09 februari 2018

Joaquin Phoenix kan komma att spela Jokern, en välkänd antagonist i Batman världen.

Det ser ut som att Joaquin Phoenix är näste man att gestalta Batmans ärkefiende Jokern. Filmen i fråga är en "origin-historia" där Jokerns bakgrund utforskas. Martin Scorsese ska vara kopplad till projektet som producent.

Dark Horizons rapporterar att den eminente skådespelaren Joaquin Phoenix kan komma att spela den notoriske Batman-skurken Jokern. Filmen i fråga är en så kallade "origin movie", som ska utforska Jokerns ursprung. Todd Philips (Hangover) är knuten som regissör till projektet och enligt Variety ska ingen mindre än Martin Scorsese vara med och producera kalaset.

Men förhandlingarna med Phoenix har ännu inte officiellt påbörjats. Men regissören Phillips har gått ut och sagt att Phoenix är toppvalet och mycket visar på att han kommer att göra filmen. Dock ska vi nämna att Phoenix är känd för att tacka nej till stora roller, han har bland annat avböjt att spela Hulken, Doctor Strange och Lex Luthor. Han är med andra ord petig med vilka roller han tar sig an.

En annan skådespelare som regissören Todd Phillips vill ha som jokern är Leonardo DiCaprio, men så blev det inte. Joaquin Phoenix är nu aktuell med den Taxi Driver-doftande thrillern You Were Nevere Really Here, som snart har svensk biopremiär.

Tror du att Joaquin Phoenix passar som jokern?