Joaquin Phoenix kunde ha blivit Darren Aronofskys Batman

Joaquin Phoenix kunde ha blivit Darren Aronofskys Batman

Uppdaterad 13 juli 2021 kl. 15:07 | Publicerad 19 september 2017 kl. 12:09
ANNONS
ANNONS

Darren Aronofsky är just nu aktuell med filmen "Mother!som har svensk premiär nu i veckan. Men en gång i tiden var han en av aspiranterna till att skapa en ny Batman-saga för Warner Brothers. I en intervju med Yahoo Movies! berättar regissören att han väldigt gärna hade sett Joaquin Phoenix i rollen som den maskerade hjälten.

LÄS OCKSÅ: Mother!

Aronofskys vinkel på Batman-historien var att göra en mörk version av serietidningen Batman: Year One. Warner Brothers beslutade sig till slut för att skrota projektet, möjligen ansåg de att en så kallad "R-rated" film inte passade för superhjältegenren. Ironiskt nog verkar Hollywood nu vara mer öppen för den typen av filmer. Ett exempel på detta är succéerna "Deadpooloch "Logan", som båda var märkta R enligt det amerikanska åldersgränssystemet.

Med facit i hand var det kanske ändå ett bra beslut av Warner Brothers, för vi fick i stället Christopher Nolans magnifika trilogi. Samtidigt blir man ändå lite nyfiken på vad Aronofsky och Phoenix hade kunnat åstadkomma med den alltid så intressanta karaktären Batman.

Hade du velat se Joaquin Phoenix som Batman?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL