Recension: Canceled (2023)

Joakim Lundells skräckis gör succé: "Bevisar att publiken vill se svenskt"

Filmtopp
28 augusti 2023 kl. 13:09

Årets mest sedda svenska biofilm

Efter "FEED" fortsätter succén för Joakim Lundell. Hans nya skräckfilm "Canceled" petar ned "Barbie" från Biotoppen och är nu den svenska som haft den starkaste öppningen på bio i år.

Det krävdes en svensk skräckfilm för att putta ned Barbie från förstaplatsen på den svenska biotoppen. Den Joakim Lundell-producerade spökhistorien lyckades följa upp den Guldbaggebelönade fjolårssuccén FEED och var den film som drog överlägset flest besökare till biograferna i helgen.

– Det känns oerhört kul att rivstarta den svenska filmhösten på det här sättet, säger Morten Christoffersen, VD på Nordisk Film Distribution. Efter FEED hade vi höga förväntningar på filmen och vi vet att Joakim arbetat oerhört hårt för att ge Canceled bästa möjliga förutsättningar.

Joakim Lundells skräckis gör succé: "Bevisar att publiken vill se svenskt"
Foto: Nordisk Film.

Joakim Lundells skräckis gör succé: "Bevisar att publiken vill se svenskt"

Filmskaparen Joakim Lundell är just nu ute på en större Sverigeturné där han besöker inte mindre än 19 städer för att presentera filmen och möta sin publik.

– Det har varit ett helt fantastiskt gensvar, säger Joakim Lundell. Vi lyssnade på publiken och gav dem den film de ville se – och responsen har varit överväldigande. Och det bevisar än en gång att det finns en ung publik som vill se svensk film på bio, så länge det är rätt typ av film!

"Canceled" är i och med detta även den svenska film som haft den starkaste öppningen på bio i år. Filmen är producerad av Scandinavian Content Group tillsammans med Lumiverse AB och Nordisk Film,  och distribueras av Nordisk Film Distribution.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL