Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Joakim Lundell vinnare på Guldbaggegalan – Feed vann publikens pris

Joakim Lundell ska till Hollywood: "Det är pengarna jag vill åt"

Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
08 augusti 2023
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
08 augusti 2023

Filmproducenten har stora planer framöver

I framtiden kommer vi att få se Joakim Lundell göra film i Hollywood. Åtminstone om vi vill tro på hans egna ord, som menar att det är ett måste för att göra mer påkostade produktioner.

I höstas fick vi se den mångsysslande kreatören Joakim Lundell debutera som långfilmsproducent med skräckfilmen Feed – en stor publiksuccé som dessutom vann pris på Guldbaggegalan. Om knappt tre veckor är det biopremiär för hans andra rysare, Canceled som är nära besläktad med hans och Jonna Lundells kusliga realityprogram Spökjakt. Med en filmkarriär som rör sig snabbt framåt kan vi, enligt Lundell själv, förvänta oss att så småningom se honom i Hollywood och göra desto mer påkostad film.

Joakim Lundell ska till Hollywood: "Det är pengarna jag vill åt"
Foto: discovery+.

Joakim Lundell ska till Hollywood: "Det är pengarna jag vill åt"

I en lång intervju med Expressen delar Joakim Lundell med sig av framtidsplanerna, som han önskar ska ta familjen och karriären till Hollywood. Gällande hans arbete menar Joakim att Drömfabriken skulle kunna förverkliga de filmprojekt som han i dagsläget inte har råd med.

– Det är pengarna jag vill åt. Jag har så många filmprojekt i mitt huvud som kanske kräver tvåhundra miljoner i budget. I Sverige finns det inte utrymme för den typen av projekt, säger Joakim Lundell till Expressen och fortsätter: 

– Vi har stoppat in 21,5 miljoner kronor i den nya filmen, helt utan bidrag från Svenska Filminstitutet. Därför måste jag utgå från vad folk vill se, och lägga mitt eget ego åt sidan.

Vidare menar Joakim att han på grund av de dyra kostnaderna inte har råd att göra film som det inte finns något intresse för på marknaden. Han är därför övertygad om att han måste börja arbeta med de stora filmbolagen i USA:

– Jag vill till Hollywood. Inget snack om saken. Jag ska till Hollywood, säger han till Expressen och menar att partnern Jonna Lundell är helt med på planerna. Inte minst för att hon också vill leva ett mer privat liv tillsammans med barnen.

Joakim Lundells nästa skräckfilm "Canceled" har biopremiär den 25 augusti.

NÄSTA ARTIKEL