Jimmy Kimmel skämtade om Will Smith på Oscarsgalan

Jimmy Kimmel skämtade om Will Smith på Oscarsgalan

Uppdaterad kl. 15:03 | Publicerad 13 mars 2023 kl. 10:03

Värden ger besked på vad som händer om man begår ett våldsdåd på Oscarsgalan

Förra årets Oscarsfiasko blev en ikonisk händelse i galans historia när skådespelaren Will Smith gick upp på scen och slog komikern Chris Rock i ansiktet. Årets Oscarsvärd Jimmy Kimmel uppmärksammade detta.

Många var nyfikna på hur årets Oscarsgala skulle se ut efter fjolårets stora händelse – skandalen när Will Smith slog Chris Rock i ansiktet. Det dröjde inte länge innan händelsen refererades av årets Oscarsvärd Jimmy Kimmel, som sade följande i sin öppningsmonolog: “Ge mig en sekund för att justera min farozon”.

Kimmel fortsatte sedan på temat:

– Vi vill att ni ska ha kul, vi vill att ni ska känna er säkra, och viktigaste av allt, vi vill att jag känner mig säker. Så om någon begär ett våldsdåd när som helst under showen, kommer du att få en Oscar för bästa skådespelare och tillåtas att hålla ett tal på 19 minuter.

Kimmel nämnde också att Oscarsgalan hade ett krishanteringsteam och undrade vad de skulle göra ifall det blev våldsamt. 

– Bara gör det som ni gjorde förra året, ingenting. Bara sitt kvar och gör ingenting. Kanske ge den ansvarig en kram.

Han avslutade sin monolog med att berätta att om någon skulle försöka slå honom, så skulle de behöva ta sig förbi kändisarna i publiken.

– Du kommer att behöva ta dig igenom boxaren Adonis Creed, du kommer att behöva slåss med Michelle Yeoh, du kommer att behöva trassla med Spider-Man, du kommer att behöva trassla med Fabelman, och du måste ta dig igenom min högra hand Guillermo, om du vill komma upp på scenen. 

Den sistnämnda ska inte förvirras med Oscarsvinnande regissören Guillermo del Toro utan Kimmels säkerhetsvakt Guillermo

Det var inte det sista av alla Will Smith-skämten, utan när priset för bästa dokumentära kortfilm skulle delas ut skämtade Kimmel att: "vid den här delen av showen saknar man slaget, eller hur?". 

Till slut efter att Everything Everywhere All At Once vann Oscar för Bästa Film och eftertexterna började rulla kunde man se orden: "Antalet Ocarsgalor utan en incident: 001".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL