Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Jesper Ganslandts Jimmie öppnar Rotterdams filmfestival

Jesper Ganslandts "Jimmie" öppnar Rotterdams filmfestival

Eric Diedrichs | Nyhet
07 januari 2018
Eric Diedrichs | Nyhet
07 januari 2018

Svensk film inleder en av världens främsta filmfestivaler.

Hunter Ganslandt i Jimmie

Regissören Jesper Ganslandts nya film "Jimmie" ska öppna den filmfestivalen i Rotterdam. "Jimmie" kommer senare att visas på Göteborg Film Festival innan den får svensk biopremiär i april.

Jimmie, i vilken regissören Jesper Ganslandt och hans son Hunter Ganslandt spelar huvudrollerna, ska öppna filmfestivalen i Rotterdam.

 

– Vi är glada och känner oss hedrade över att få öppna Rotterdams filmfestival med JimmieJimmie har varit både den svåraste och mest gränsöverskridande av de filmer jag jobbat med. Så att Rotterdam, som är känt för att satsa på det som är nytt och banbrytande inom film, i år vill inleda med Jimmie är fantastiskt. Jag kan inte tänka mig en bättre plats att ha världspremiären, säger Jesper Ganslandt.

Jimmie vann redan under produktionen Eurimages Lab Project Award för mest lovande projekt inom den nya nordiska filmmarknaden på filmfestivalen i Haugesund i augusti 2017.

Filmen berättar historien om fyraåriga Jimmie som måste åka på en resa med sin pappa och lämna mamma hemma. Men resan tar aldrig slut och ingen verkar veta var de ska. Förutom att de är på väg bort från något.

Jimmie är Jesper Ganslandts fjärde film efter Farväl Falkenberg (2006), Apan (2009) och Blondie (2012). Hans tidigare filmer har visats på filmfestivaler såsom på Venice Days i Venedig och på Toronto filmfestival.

Jimmie är producerad av Juan Pablo LibossartHedvig Lundgren och Jesper Kurlandsky på Fasad och har fått stöd av Filminstitutets Moving Sweden-konsulent Helen Ahlsson.

Filmen distribueras av TriArt Film och kommer att visas på Göteborgs filmfestival innan den får svensk biopremiär i april. Om du är intresserad av vad som händer i svensk film, läs också vår lista över kommande svenska filmer.