Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Javier Bardem som erövraren Cortes i ny miniserie

Javier Bardem som erövraren Cortes i ny miniserie

David Lindahl | Nyhet
27 mars 2018
David Lindahl | Nyhet
27 mars 2018

Javier Bardem ska spela den spanska conquistadoren Hernan Cortes i en ny miniserie.

Historien om Hernan Cortes har länge varit på tal om att berättas i en miniserie eller på film. Nu har Amazon Studios beställt en miniserie med Javier Bardem i huvudrollen som den spanska conquistadoren.

1504 anlände den 18-årige Cortes till den Nya världen lite mer än ett decennium efter Christofer Columbus upptäckt. Flera år senare begav han sig ut på ett fälttåg som ledde honom in i Mexiko där han brutalt erövrade och gjorde slut på Aztekriket som fanns där.

Nu rapporterar Deadline att Javier Bardem väntas spela Cortes i en kommande miniserie på fyra timmar. Steven Spielbergs produktionsbolag Amblin Entertainment ska vara med och producera och Oscarsvinnande Steven Zaillian, som bland annat skrev Schindler's List, väntas författa manuset. Zaillian ska basera grundhistorien på en 50 år gammal idé av den kända manusförfattaren Dalton Trumbo som på grund av sina kommunistiska åsikter tvingades skriva under pseudonym.

HBO i samarbete med Martin Scorsese hade också en idé om att producera en serie om Cortes, men det projektet ligger fortfarande på is och det är oklart om det nu ens blir av.

Javier Bardem sade såhär i ett uttalande om sin kommande involvering i Cortes:

“Det är ett privilegium att få berätta den här episka historien— en som är fylld av drama och konflikter inom detta stora historiska spektakel där två avlägsna civilisationer drabbar samman under höjden av deras styren. Jag är glad över att få arbeta med detta drömteam av Steven Spielberg, Steven Zaillian och Amazon.”

Något premiärdatum eller andra bekräftade skådespelare är ännu inte annonserat. Produktionen är i förstadiet och kommer i framtiden att ha premiär på Amazons Prime Video.

Förra året syntes bland annat Javier Bardem i filmen Mother! som vi på Filmtopp tididgare har recenserat.

Vad tror du om Javier Bardem som den spanska conquistadoren Hernán Cortes?

NÄSTA ARTIKEL