Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Jason Clarke aktuell för Jurtjyrkogården

Jason Clarke aktuell för Jurtjyrkogården

David Lindahl | Nyhet
17 april 2018
David Lindahl | Nyhet
17 april 2018

Australiensaren är i förhandlingar om en roll i skräckisen.

Stephen Kings böcker fortsätter att filmatiseras och nu är det Jurtjyrkogården som är på tapeten. Australiensaren Jason Clarke är aktuell för en huvudroll i skräckfilmen.

Med filmen Dets framgångar förra året har efterfrågan och viljan att investera i Stephen Kings böcker ökat. Bland annat ska det produceras filmer av böckerna Revival och Firestarter. Jurtjyrkogården är också en av Kings historier som ska få en ny tappning och nu rapporterar The Hollywood Reporter att australiensaren Jason Clarke är i förhandlingar att medverka i den nya versionen.

Jurtjyrkogården är från början en skräckroman släppt 1983 av mästaren själv. Titeln är en medveten felstavning av ordet "djurkyrkogård" i och med att en skylt på en begravningsplats har en felstavad text. Den handlar om läkaren Louis Creed som flyttat ut på landet med sin familj för att börja arbeta på en sjukstuga på ett universitet. När familjens katt dör hjälper en granne till att begrava den på en närliggande kyrkogård avsedd för djur. Alldeles intill ligger också en gammal begravningsplats för indianer som har magiska krafter.

Filmen ska produceras i samarbete med Paramount med regissörerna Dennis Widmyer och Kevin Kolsch som tidigare gjorde skräckfilmen Stary Eyes. Om Jason Clarke blir bekräftad ska han i sådana fall spela huvudrollen som läkaren. Just nu är han aktuell som Ted Kennedy i filmen Chappaquiddick och tidigare har han bland annat medverkat i actionfilmen Everest som utspelade sig på världens högsta berg.

Vad tror du om Jason Clarke som huvudrollen i den kommande Jurtjyrkogården?