Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Jason Blum vill göra fler skräckfilmer

Jason Blum vill göra fler skräckfilmer

Kristian Andersson | Nyhet
28 februari 2019
Kristian Andersson | Nyhet
28 februari 2019

Blumhouse Productions vill blåsa nytt liv i fler skräckklassiker.

Producenten Jason Blum ligger bakom det populära filmbolaget Blumhouse Productions, som fokuserar på att producera mer kvalitativ skräck till låg kostnad. Efter fjolårets framgångsrika Halloween-uppföljare, berättar han nu att de tar sikte på att förnya fler klassiska franchises.

Förra året släppte Blumhouse Productions en framgångsrik uppföljare till John Carpenters legendariska slasher Halloween. Då filmen landade väl hos besökare och kritiker planerar de nu nya uppföljare. Bolagets ägare, Jason Blum, har länge hintat om att de kan komma flera spinoff till kända skräckfilmer. Bland annat om en ny Fredagen den 13.

I en intervju pratat med Cinema Blend berättade Jason Blum också att det inte bara är de klassiska skräckfigurerna Michael Myers och Jason Voorhees han vill göra film om, utan också en hel del andra gamla skräckfavoriter.

Filmer som kan få uppföljare är exempelvis Scream och Hellraiser. Blum konstaterar att de under en tid har jobbat på att ta fram idéer till dessa filmer.

Något intressant är att Blumhouse satsade 10 miljoner dollar på Halloween och dem kammade hem 253,7 miljoner världen över. Det är säkert därför många vill samarbeta med produktionsbolaget, de är nästan garanterat att tjäna en hacka på dessa lågbudgetskräckisar.

Kolla också in James Wans kommande skräckfilm The Curse of La Liorona!

Är du sugen på mer skräck av Blumhouse?

NÄSTA ARTIKEL