Jared Leto spelar Andy Warhol

Jared Leto ska spela Andy Warhol

Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 17:07 | Publicerad 09 augusti 2020 kl. 10:08

Jared Leto spelar konstnären Andy Warhol.

I veckan skulle popkonstnären Andy Warhol ha fyllt 92 år. Då passade Jared Leto på att avslöja nyheten att han ska spela honom i en kommande film.

Oscarsbelönade skådespelaren och musikern Jared Leto bekräftade på Instagram att han kommer spela den legendariske konstnären Andy Warhol (1928-1987) som också var manager till ett av världens mest inflytelserika band, The Velvet Underground. Warhol är känd för att ha varit en udda filur, så att få spela honom är säkerligen en trigger för Leto. 

Leto skriver följande:

- Ja, det är sant. Jag ska spela Andy Warhols i en kommande film. Så tacksam och exalterad över den här möjligheten. Grattis på födelsedagen i efterskott, Andy. Vi saknar din genialitet.

Det framgår inte vad det kommer att bli för film. Det har tidigare florerat rykten om att Boardwalk Empire-skaparen Terrence Winter skulle skriva en film om Warhol, som Leto skulle spela i. Hur det faktiskt blir får vi vänta och se. 

På senare tid har vi sett Leto i filmer som Suicide Squad och Blade Runner 2049. Han är också aktuell med den efterlängtade blockbustern Morbius. Se trailern nedan:

 

NÄSTA ARTIKEL