Jared Leto försökte hindra nya Jokern

Jared Leto försökte hindra nya Jokern

Filmtopp Admin
Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 13:06 | Publicerad 21 oktober 2019 kl. 15:35

Jared Leto uppges vara djupt besvärad över att man satsat på en annan Joker.

Jared Leto som Jokern i "Suicide Squad" (2016). Foto: Warner Bros.

Världen älskar Todd Philips "Jokern" där Joaquin Phoenix har titelrollen. Men någon som sägs vara allt annat än glad över filmen är Jared Leto, som hoppades på att själv få spela karaktären i en solofilm.

Jared Leto spelade Jokern i den hårt kritiserade superskurkfilmen Suicide Squad. Trots den globala besvikelsen som omgav filmen var det länge snack om att han skulle få sin egen Jokerfilm. Men till Letos stora besvikelse verkar det projektet brinna inne efter att Warner Bros. istället satsat på Joaquin Phoenix tolkning av karaktären.

Joaquin Phoenix som Jokern.
Joaquin Phoenix i "Jokern" (2019). Foto: Warner Bros.

Försökte hindra nya Jokern

Det är känt att Leto är besviken på skaparna bakom Suicide Squad, främst för att hans karaktär Jokern är med väldigt lite i filmen. Han pratade öppet om hur många scener man valde att plocka bort, vilket får det att framstå som att han spelar över i de scener som kom med i den slutgiltiga klippningen. Nej, succén uteblev för Leto och filmen, som därför kommer att få en reboot av Guardians of the Galaxy-regissören James Gunn med premiär år 2021.

The Hollywood Reporter rapporterar nu att den nya Joker-filmen av Todd Philips var ett djupt dolkhugg i buken på Leto. Han hade nämligen själv hoppats på att få ge rollen revansch, vilket han även ska ha blivit lovad av Warner Bros. Men rollen gick istället till Joaquin Phoenix som nu hyllas till skyarna för sin insats. Vidare rapporterar tidningen att han innan inspelningen av Jokern försökte få sin manager att begrava hela produktionen.

En film om Jokern med Jared Leto verkar nu högst osannolik. Hade du hellre sett honom göra rollen i en solofilm, eller är du nöjd med Joaquin Phoenix porträtt?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL