Janne Anderssons nya TV-jobb: "Jag är överlycklig"

Janne Anderssons nya TV-jobb: "Jag är otroligt stolt"

Filmtopp
11 april 2023 kl. 12:01

Förbundskaptenen tillbaka i rutan

Nyss avslöjades Janne Andersson som deltagare i "Masked Singer". Nu står det klart att han antar ytterligare ett TV-jobb. "Jag är otroligt stolt", säger han.

För inte så länge sedan fick vi se förbundskapten Janne Andersson ställa upp i Bäst i test. I fredagens avsnitt av Masked Singer avslöjades han som en av säsongens deltagare. Nu har han även antagit sitt nästa TV-jobb, nämligen som ansiktet utåt för Matchkorv. Ett initiativ som görs av ICA Stiftelsen för att hjälpa lokala fotbollsklubbar.

Under en tid framöver kommer TV-tittare och internetsurfare att se Janne Andersson dyka upp i reklamrutan. Då sittandes i en presskonferens där han tänker prata om något annat än vad som sker på fotbollsplanen. Istället kommer han att promota det så kallade Matchkorv-initiativet, som gör det möjligt för mindre fotbollsföreningar att ansöka om medel som förbättrar fotbollsrörelsen och skapar fler positiva mötesplatser. Det kan till exempel vara en ny grillplats för föreningen, en ny uteservering till den lokala klubben eller ett nytt omklädningsrum, skriver ICA Stiftelsen på sin hemsida.

Janne Anderssons nya TV-jobb: "Jag är otroligt stolt"
Janne Andersson i "Bäst i test". Foto: SVT.

Janne Andersson om nya TV-jobbet: "Jag är otroligt stolt"

Förbundskaptenen menar att initiativet blandar nytta med nöje på ett sätt som "gör fotbollsupplevelsen mycket bättre på alla plan":

– Som den sanna korventusiast jag är, är jag otroligt stolt att få vara ansiktet utåt för Matchkorv. Och inte nog med att den smakar gott, så gör den också gott för hela Fotbollssverige. Den gör fotbollsupplevelsen mycket bättre på alla plan, helt enkelt, säger Janne Andersson i ett uttalande.

Så här säger Peder Ahlberg, Kategorichef inom matchark på Ica, om initiativet och att Janne Andersson ställer upp som ansiktet utåt för det:

- Korven har en given plats både på och utanför planen samt hemma vid matbordet och framför tv-soffan. Därför känns det självklart att tillsammans med SvFF och Janne lansera Matchkorv som faktiskt ger tillbaka till den sporten vi alla älskar så mycket.

Matchkorven finns nu att köpa i ICA-butikers sortiment.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL