Biosalong

James Gunns högra hand Jamie Christopher död – blev 52 år

Filmtopp
31 augusti 2023 kl. 05:36

Arbetade på alla Harry Potter-filmer

Jamie Christopher var regiassistent på flera av de senaste decenniernas största filmer. Nu rapporterar amerikanska medier att han har dött.

Med titlar som GoldenEye (1995), Mumien (1999), Guardians of the Galaxy (2014), Star Wars: The Last Jedi (2017), Knives Out (2019) och alla Harry Potter-filmer har i princip alla tagit del av Jamie Christophers arbete, även om få känner igen honom till namnet.

Den Londonfödde filmarbetaren började karriären som Inspelningsassistent på slutet av 80-talet, för att sedan debutera som tredje regiassistent med David Finchers Alien 3 (1992). Han graderade till andre regiassistent med Michael Douglas-thrillern Savannens härskare (1996), för att bli första regiassistent från Harry Potter och de vises sten (2001) och framåt.

Jamie Christopher
Foto: Lucasfilm

Kevin Feige delar sin sorg

 Nu rapporterar THR att Jamie Christopher dött, 52 år gammal på grund av hjärtkomplikationer. Några närmare detaljer finns inte i dagsläget.

– Vi är otroligt ledsna över Jamies bortgång. Han har varit en del av Marvel Studios-teamet i över ett decennium på produktioner som Guardians of the Galaxy, Avengers: Age of Ultron, Black Widow och var en lugn närvaro bakom kameran och en underbar, stöttande medarbetare på inspelningsplatsen, säger Marvel Studios Kevin Feige och Louis D'Esposito i ett gemensamt uttalande.

Under karriären arbetade Christopher nära filmskapare som Rian Johnson, James Gunn, Luc Besson, Alfonso Cuarón och Zack Snyder. Totalt var han regiassistent på 42 filmer varav den sista, enligt IMDb, blev Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023).

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL