James Dean ska återuppstå i en CGI-roll

James Dean ska återuppstå i en CGI-roll

Uppdaterad 14 juli 2021 kl. 16:07 | Publicerad 08 november 2019 kl. 12:11
ANNONS
ANNONS

James Dean återuppstår, eller inte riktigt..

Den ikoniske skådespelaren James Dean gick bort för över 60 år sedan (1931-1955). Han blev tragiskt nog bara 24 år gammal men under denna korta period blev han en av de absolut största skådespelarna under 50-talet, detta trots att han endast medverkade i tre stora filmer.

Hur får då Hollywood liv i den gamla stjärnan, jo,  med CGI-teknologi, där han kommer vara med i en ny film, ett action-drama, filmen har fått namnet ”Finding Jack”

Regissörerna Anton Ernst och Tati Golyhk har nyligen köpt upp rättigheterna och kommer nu göra en film med en CGI Dean. Bolagen som fått i uppgift att jobba med CGI är Canadian VFX, Imagine Engine och South African VFX company, de kommer inte ha en lätt uppgift framför sig. De ska bygga en Dean baserad på film och bilder, vilket också The Hollywood Reporter berättar.

Manuset är baserat på Gareth Crockers bok som utspelar sig under Vietnamkriget där flera tusen militärhundar blev hemlösa och glömda. Filmen handlar om Dean som får en ny kompis, en gul labrador där vi får se vänskapen mellan dem blomma upp, men också lojalitet mellan människa och hund.

Maria Sova skriver om boken till manus och vi kan förvänta oss att filmen landar den 11 november 2020. 

Läs också krönikan; Riktigt filmstjärnor finns inte längre av David Lindahl.

Är du taggad på att en CGI Dean, eller ska vi låta honom vara?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL