Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Jacob Tremblay får roll i The Shining-uppföljare

Jacob Tremblay får roll i The Shining-uppföljare

Kristian Andersson | Nyhet
13 november 2018
Kristian Andersson | Nyhet
13 november 2018

12-årige Jacob Tremblay landar roll i The Shining-uppföljaren "Doctor Sleep".

Jacob Tremblay slog igenom med "Room". Nu är han klar för en roll i "Doctor Sleep", uppföljaren till den klassiska skräckfilmen "The Shining".

Den 12-årige skådespelaren Jacob Tremblay har redan varit med i stora och kritikerhyllade filmprojekt. Han har bland annat spelat i The Predator, Room och Wonder. Nu är det konstaterat att han ska ha en roll i den Stephen King-baserade filmen Doctor Sleep.

Filmen görs av Warner Bros och än så länge har vi absolut ingen aning om vilken roll Tremblay kommer att ha. Doctor Sleep är en uppföljare till The Shining där vi får följa Danny Torrance (Ewan McGregor) som vid det här laget har blivit vuxen. Men bara för att han är vuxen så betyder det inte att han har slutat att ha mardrömmar om Overlook Hotell, där hans pappa jagade honom längs de långa korridorerna.

I första filmen fick vi lära oss att Danny hade vissa telepatiska förmågor. För att dämpa sina krafter och minnen har han tagit till flaskan och är numera alkoholiserad. Men en dag får han kontakt med en flicka som har samma krafter som han själv.

För mer läsning, se vår lista över de bästa Stephen King-filmerna.

"Doctor Sleep "har premiär den 21 januari 2020. Är du sugen på en uppföljare till "The Shining"?

NÄSTA ARTIKEL