Jack Nicholson högg nästan en kollega under ”The Shining”

Jack Nicholson högg nästan en kollega under ”The Shining”

Uppdaterad 02 juli 2021 kl. 12:07 | Publicerad 28 oktober 2017 kl. 09:10

Skådespelaren ska ha blivit så exalterad under den klassiska yxscenen att han nästan träffade en medarbetare med huggverktyget.

Jack Nicholson ur en scen i "The Shining"

När det vankas val av skräckfilm så här i halloween-tider är det svårt att inte tänka på Stanley Kubricks mästerverk "The Shining". Hans dotter lyckades under inspelningen fånga en Jack Nicholson i högform med sin kameralins.

Under inspelningen av The Shining var Stanley Kubricks dotter Vivian närvarande. Med kameran i högsta hugg filmade hon hur en uppspelt Jack Nicholson nästan träffar en kollega ur filmteamet med en yxa under den klassiska ”Here’s Johnny”-scenen. Filmklippet florerar flitigt på sociala medier.

I klipptet syns det tydligt att den trefaldigt Oscarsbelönade skådespelaren, grymtandes och hoppandes, nästan träffar en kollega ur inspelningsteamet med yxans baksida, som i sista stund flyttar på sig.

Stanley Kubrick var en perfektionist ända ut i fingerspetsarna. Den klassiska yxscenen ska ha tagit tre dagar att filma och runt 60 dörrar användes innan han tillslut blev nöjd. Manusförfattaren Noah Hawley ska ha kallat den legendariska regissören för ”en perfektionist med OCD”.

Ska du se "The Shining" på Halloween?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL