Jack Nicholson om höjdpunkten i sin karriär

Jack Nicholson berättar om höjdpunkten i sin karriär

Filmtopp
21 juli 2022 kl. 19:07

Hollywoodstjärnans liv förändrades

Få skådespelare är lika karaktäristiska som Jack Nicholson. I en intervju med The Talks berättar han om höjdpunkten i sin långa och prisade karriär.

Med tre Oscarsvinster och tolv nomineringar tillhör Jack Nicholson en av de mest hyllade skådespelarna genom tiderna. Under åren har vi sett honom i ikoniska filmer som Easy Rider (1969), Chinatown (1974), Gökboet (1975), The Shining (1980), Batman (1989) och Livet från den ljusa sidan (1997), men karriären sträcker sig så klart över många fler titlar än så.

I en Interview med The Talks fick Nicholson frågan om de bästa stunderna av hans liv i Hollywood, varpå den karaktäristiske skådespelaren svarade följande:

– Den första visningen av Easy Rider på Cannes, eftersom jag hade varit där tidigare och spejat lite. När jag satt under visningen insåg jag att jag faktiskt skulle bli en filmstjärna. 

Easy Rider
Jack Nicholson och Peter Fonda i "Easy Rider". Foto: Sony Pictures.

Nominerades till Guldpalmen

När filmen visades tilldelades filmens regissör – skådespelaren Dennis Hopper – priset för Bästa debut. Han nominerades även till Guldpalmen, men förlorade mot Lindsey Anderson som var aktuell med Malcolm McDowell-frontade If

– När jag var där tänkte jag redan ganska mycket på att regissera eftersom jag hade gjort filmer i tio eller tolv år. Alla sa att jag var bra, men att vara omtalade och inte ha en stor filmsuccé är nästan tuffare än att vara helt ny. Det liksom ändrade mitt liv och var definitivt en höjdpunkt. 

Senare fullföljde även Nicholson sina regidrömmar med "Drive, He said" (1971), "Goin' South" (1978) och "The Two Jakes" (1990).

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL