Nu på bio

Det senaste på biofronten!

J.J. Abrams känner sig färdig med remakes och reboots

J.J. Abrams känner sig färdig med remakes och reboots

Evelina Block | Nyhet
11 januari 2017
Evelina Block | Nyhet
11 januari 2017
Foto: Disney/Lucasfilm
Foto: Disney/Lucasfilm

ThePlayList rapporterar att regissören J.J. Abrams känner sig färdig med remakes och reboots.

Få regissörer har haft sådan framgång med nyversioner av gamla franchiser såsom J.J. Abrams. Han har både regisserat och/eller producerat de nyare Star Trek filmerna. Han återuppväckte intresset för en galax långt långt borta med Star Wars: The Force Awakens osv. Abrams var bland annat även regissör för spion-franchiset Mission Impossible III. Men nu kan det vara slut med stora franchise-filmer för regissören, i alla fall om han får välja själv.

Under Golden Globe-galan hade People (genom Slashfilm) tillfälle att prata med regissören där han själv fick berätta vad han ser sig själva jobba med i framtiden.

Abrams uttrycker först sin tacksamhet över vilka möjligheter han har haft. Just det att arbeta med sådana filmer och projekt som han själv tog del av och älskade när han var barn. Men nu känner han sig färdig med det och skulle hellre vilja arbeta med originella idéer och projekt. Där han ponerar att någon annan skulle kunna få möjligheten att ta sig an och göra sin egen version av längre fram.

Att reboota och göra nya versioner av filmer är ingenting som kommer att upphöra inom den närmsta framtiden, fortsätter Abrams. ”Film är ett ganska ungt medium och det finns berättelser som har hållit i århundraden.” Han avslutar sedan med att ange någonting att tänka på vid skapandet av reboots och nya versioner:

… men jag tror att du alltid måste tillföra någonting. Du kan dock inte bara göra en ny-version för sakens skull att göra en ny version.

Det är en tankeväckande iaktagelse från regissören. Och kanske är det detta tänkesätt som hittills har gjort honom så framgångsrik med sina nyversioner och reboots?