Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Irene Huss dotter tar över huvudrollen i nya Huss

Irene Huss dotter tar över huvudrollen i nya Huss

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
30 november 2019
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
30 november 2019

Snart ser vi nya Huss

Nu ska Irene Huss göra plats på krimscenen för sin dotter. I nya Viaplay-originalet Huss får vi följa Katarina Huss – en ambitiös, nyskolad polis som dras in i en snårig härva av korruption och svek.

irene huss dotter
Foto: NENT Group.

– Rollen som Katarina Huss skiljer sig från allt jag tidigare gjort, säger huvudrollsinnehavaren Karin Franz Körlof.

Irene Huss – som är baserad på Helene Turstens böcker – är en svensk krimklassiker och totalt har tolv filmer gjorts mellan år 2007 och år 2011 om kriminalinspektören från Göteborg.

Nu tar hennes dotter Katarina Huss över som huvudrollsinnehavare i nya serien Huss som kommer att sändas först på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay och senare på Kanal 5, Dplay och tyska ZDF.

- Vi är så glada över att få bjuda våra tittare på ännu mer nordisk kvalitetskrim och stärka vår position ytterligare inom genren. Huss är en serie där du sitter klistrad inte bara framför de olika spännande brottsfallen utan även framför allting som sker i relationerna karaktärerna emellan, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

I kriminaldramat får vi följa den ambitiösa och nyexaminerade polisen Katarina Huss, som spelas av Karin Franz Körlof (Blå ögon, Vår tid är nuDen allvarsamma leken). Katarina har en komplicerad relation till sin mamma Irene Huss, som spelas av Kajsa Ernst (MasjävlarTomten är far till alla barnen) – inte minst eftersom Irene är missnöjd med att dottern har valt samma yrkesbana som henne.

– Det är väldigt spännande att spela Katarina Huss, rollen skiljer sig från allt jag tidigare gjort. Katarina har just examinerats från Polishögskolan och försöker hitta sin identitet och plats som polis. Samtidigt som hon försöker göra bra ifrån sig i arbetet så hamnar hon också i moraliska konflikter där hennes lojalitet mot gruppen ställs mot det som anses rätt och riktigt, säger Karin Franz Körlof.

Tittarna får följa de olika mänskliga relationerna som en röd tråd genom serien, medan varje avsnitt dessutom handlar om ett nytt spännande brottsfall. Inspelningarna pågår just nu för fullt i Göteborg där serien kommer att utspela sig.

– Det känns roligt att vara tillbaka i min hemstad Göteborg, det är ett utmanande och intensivt arbete just nu med inspelningarna och väldigt intressant att få kliva in i en för mig ny genre. Jag tror att Huss kommer ge en ganska mörk, men samtidigt uppriktig, bild av staden med skjutningar, droger och våld mot kvinnor. Det är inte så förskönande utan skildrar vardagen för polisen, vilket också var det som lockade mig med det här projektet, säger Karin Franz Körlof.

Andra namn i rollistan är bland andra Filip Berg (SvartsjönEn man som heter OveSpringfloden), Kardo Razzazi (Alex, Heder) och Anders Berg (ÅterträffenThe Girl with the Dragon Tattoo).

Huss produceras av Daniel Gylling (Rebecka MartinssonWallander BBC) på produktionsbolaget Yellow Bird. Huvudregissör är Jörgen Bergmark (Beck, Gråzon). Huss har tagit del av Västra Götalands och därmed Sveriges första regionala produktionsrabatt. Serien distribueras internationellt av ZDF Enterprises.

Officiella hashtags: #huss #viaplayoriginal #viaplay