Solsidan säsong 8 – detta vet vi

Inspelningen igång – då har Solsidan säsong 8 premiär

Filmtopp
03 april 2023 kl. 09:04
ANNONS
ANNONS

Johanna Nordström i den nya säsongen

Nu meddelar TV4 att inspelningen av fortsättningen på deras mest älskade humorserie gått av stapeln. De låter oss även veta när "Solsidan" säsong 8 har premiär.

I höst återvänder TV4:s stjärnspäckade långkörare till TV-rutan. Inspelningen av Solsidan säsong 8 har precis dragit igång och det blir ett kärt återseende med gamla favoriter och spännande gästbesök. 

– Äntligen är vi igång! Som vi har längtat efter att samla det eminenta gänget igen. Publiken kommer garanterat känna igen sig i de älskvärda, men långt ifrån felfria karaktärer, som precis som alla andra kämpar för att få vardagen att gå ihop. Ambitionen är hög och Solsidan ska vara en underhållande, befriande lägereld som Sverige kan samlas kring, säger Jon Mankell, exekutiv producent på TV4.

Sedan seriens premiär 2010 har Solsidan en självklar plats i svenskarnas hjärtan och har hyllats för sin skruvade vardagsrealism som många kan relatera till. Detta har blivit seriens signum och genomsyrar även den kommande säsongen. Fredde (JohanRheborg) hanterar en orolig omvärld genom att bygga ett premium safe room. Mickan (JosephineBornebusch) undrar var åren tagit vägen och om hon varit en bra mamma.

FelixHerngrenåtervänder till registolen samt rollen som Alex, som gör sitt bästa för att hitta sin plats i varannan vecka-livet efter uppbrottet med exfrun Anna (MiaSkäringer).

Jag är alltid sugen på att göra nya serier, prova ny mark, menSolsidangår inte att låta bli. Mycket av glädjen ligger i det filmteam och de skådespelare som gjort produktionen ihop i alla år. Vi har så enormt roligt tillsammans under den tre månader långa inspelningen, säger Felix Herngren, regissör och skådespelare.

Inspelningen igång – då har Solsidan säsong 8 premiär
Foto: TV4.

Då har Solsidan säsong 8 premiär

Vi återser även Ove (Henrik Dorsin) och Anette (Malin Cederbladh) som startar en friskola med kommunistiska förtecken. Säsongen får dessutom gästbesök av bland annat komikern och TV-profilen Johanna Nordström. 
 
För regi står, utöver Felix Herngren, även Emma Bucht, Henrik Schyffert, och Eddie Åhgren. Adrian Boberg och Erik Hultkvist är huvudmanusförfattare. Producent är Sandra Sohlman, exekutiv producent på FLX är Jessica Ericstam och exekutiv producent på TV4 är Jon Mankell. Dramachef på TV4 är Piodor Gustafsson

"Solsidan" säsong 8 har premiär på TV4 i oktober 2023.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL