Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Inspelningen av norska Utmark är igång - De gör huvudrollerna!

Inspelningen av norska Utmark är igång - De gör huvudrollerna!

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
27 augusti 2019
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
27 augusti 2019

"Utmark" är Norges nästa HBO-original.

Norska originalserien "Utmark" är nu igång med inspelningen på plats i Norge. Serien är skapad och skriven av Kim Fupz Aakeson (En ganska snäll man, En iskall jävel) och Dagur Kári (En värdig vänskap) står för regin.

I ledande roller kommer vi att få se Tobias Santelmann (Kon-Tiki), Marie Blokhus (Chasing the Wind), Alma Günther (Side om Side) och Stig Henrik Hoff (Beforeigners).

Producenten Finn Gjerdrum på Paradox säger:

"Kim Fupz Aakesons karaktärer är så nyanserade och fyllda av motsägelser, vilket kräver fantastiska skådespelare. Så vi är förstås väldigt glada för att vi har en ensemble som har förmågan att gestalta både komplexa karaktärer och samtidigt ha komisk tajming."

Utmark spelas just nu in på plats i Norge, bland annat i Oslo, Røros och Os. Komedidramat i åtta avsnitt utspelar sig i en liten norsk stad, aningen norr om ingenstans.

Ett får ligger lemlästat. En hund springer lös. En hustru lämnar sin man. Så börjar en kedja av hämnd som rör upp hela bygden. En korrupt polis, en alkoholiserad herde, en naturälskande spritsmugglare, en Gudshatande pastor, en sörjande hallick...alla känner alla i detta isolerade hörn av norra Norden. En dag kommer en optimistisk ny skollärare till staden, i hopp om en nystart. Men stämningen här är underlig och vild. Och det går inte alltid så bra för främlingar på den här platsen.

Paradox Finn Gjerdrum och Stein Kvae producerar serien, som är en originalproduktion HBO Europe. Exekutiva producenter är Hanne Palmquist, Steve Matthews och Antony Root för HBO Europe.

Utmark får samtidig premiär i alla HBO Europes länder.

"Utmark" är HBO Europes senaste tillskott till den nordiska originalproduktion och gör nu sällskap med Lukas Moodyssons GöstaBeforeigners, från Lilyhammer-skaparna Anne Bjørnstad och Eilif Skodvin, i regi av Jens Lien.

NÄSTA ARTIKEL