Ingvar Oldsberg död

Ingvar Oldsberg död

10 februari 2022 kl. 13:02

Blev 76 år gammal

Den svenska tv-profilen Ingvar Oldsberg har dött. Det meddelar hans familj i ett pressmeddelande.

Den svenska tv-profilen Ingvar Oldsberg har avlidit. Detta meddelar hans familj i ett pressmeddelande som Aftonbladet tagit del av.

– Ingvar Oldsberg avled i dag lugnt och stilla efter en kort tids akut sjukdom. Mot bakgrund av vår svåra stund ber vi alla att respektera vårt behov av avskildhet och lugn. Vi undanber oss kontakt till dess vi ger vidare besked, står det i pressmeddelandet.

Ingvar Oldsberg påbörjade sin karriär som sportjournalist, men det var i underhållningsbranschen han blev mest känd. Det största genombrottet kom 1987 när han blev programledare för På spåret. Han ledde programmet fram till 2009. Under den perioden hann han även vara julvärd för SVT, 2006. Efter det var Oldsberg bland annat programledare för Bingolotto mellan 2014 och 2017.

Oldsberg har tidigare haft problem med hälsan. 2011 drabbades han av cancer, en sjukdom som hans bror Peter dog av. I sin brors minne arrangerade Oldsberg en tennisturnering under flera år. Själv drabbades han av prostatacancer och gick på behandling under en tid. Han tillfrisknade dock och kunde fortsätta sitt arbete som programledare.

De senaste åren försämrades dock hälsan igen. Bland annat fick Oldsberg ställa in sin medverkan i Bingolottos stora 30-årsjubileum som sändes förra året. I en intervju han gjorde med Göteborgs-Tidningen förra året berättade Oldsberg om sina stora hälsoproblem, som gjorde att han knappt kunnat lämna hemmet. 

– Jag har ont i ryggen, i höfterna och i knäna, det är artros. Jag väntar på operation i höfterna, men i ryggen vågar inte läkarna gå in, sade han bland annat då.

 

Ingvar Oldsberg blev 76 år gammal. Han efterlämnar sig särbon Maria och barnen Viktoria, Karolina och Staffan.

NÄSTA ARTIKEL