Se första bilden från Saw X – premiär tidigare än väntat

Ikoniska karaktären tillbaka i Saw X – nya filmen kommer tidigare än väntat

Emil Oscar Rasmussen
21 juli 2023 kl. 14:15

Tobin Bell återvänder – det handlar nya filmen om

Premiärerna för flera storfilmer ser ut att skjutas upp på grund av strejken i Hollywood, men för kommande "Saw X" gäller det motsatta – nu har premiären tidigarelagts med en månad. I samband med nyheten har vi också fått en första bild från filmen och en inblick i handlingen, där Tobin Bells ikoniska karaktär John Kramer är tillbaka i franchisen.

Premiären tidigareläggs – då kommer Saw X

Det ryktas att premiärerna för storfilmer som Dune 2 och Aquaman 2 kommer att flyttas till 2024 till följd av skådespelarnas strejk i Hollywood. En film som däremot inte försenas är den tionde filmen i Saw-franchisen, Saw X.

I går kunde Deadline exklusivt rapportera att filmen inte bara kommer att lanserar under hösten som tänkt, utan att premiären blir nästan en månad tidigare än först annonserat. Filmen skulle ursprungligen ha premiär den 27 oktober, i anknytning till Halloween, men istället kommer filmen att gå upp på bio i USA redan den 29 september.

Exakt hur detta påverkar det svenska premiärdatumet, som ännu inte bekräftats, är i dagsläget oklart.

Se den första bilden från Saw X – Tobin Bell återvänder

Innan Deadlines avslöjande om det flyttade premiärdatumet släpptes också den första bilden från filmen av Lionsgate och Twisted Pictures. Bilden är en närbild på Tobin Bell i rollen som John Kramer. Detta innebär alltså att Bell återvänder till franchisen som Kramer/Jigsaw efter att inte varit med i franchisens senaste film, Spiral: From the Legacy of Saw (2021). Han har medverkat i samtliga av de övriga åtta filmerna.

Se första bilden från Saw X – premiär tidigare än väntat
Tobin Bell som John Kramer. Foto: Lionsgate.

Filmens handling – en prequel och en sequel

Den tionde Saw-filmen kommer fungera både som en uppföljare till Saw (2004) och som en prequel till Saw II (2005). Handlingen utspelar sig mellan de två filmerna och följer John Kramer när han faller offer för en bluff i sin desperata jakt på att hitta ett mirakulöst botemedel mot sin cancer. När Kramer inser vad som sker gör han sig redo att straffa gärningsmännen med metoderna som gjort honom ikonisk för skräckfilmsfantaster. Om vi även kommer att få se Kramers budbärare, dockan Billy the puppet, återstår att se. Men nog känns det högst sannolikt.

Filmen är regisserad av Kevin Greutert (Saw VI, Saw 3D) och skriven av Josh Stolberg (Spiral, Jigsaw) och Pete Goldfinger (Spiral, Jigsaw).

Är det här sista filmen i Saw-franchisen?

Det har viskats om att Saw X kan komma att bli den sista filmen i franchisen, men det finns inget officiellt uttalande från Lionsgate gällande den saken. Mycket tyder på att den omåttligt populära franchisen kommer att leva vidare i någon utsträckning – det har exempelvis rapporterats i flera år att det finns planer på att göra en Saw-serie, och att den i så fall skulle kunna bli av efter Saw X.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL