Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Idris Elba.

Idris Elba vill göra film av BBC-serien Luther

Kristian Andersson | Nyhet
09 juli 2020
Kristian Andersson | Nyhet
09 juli 2020

Elba vill verkligen göra film av serien Luther.

Det är den brittiska skådespelaren Idris Elba som berättar för media att han verkligen vill se en film av BBC-serien Luther som för första gången visades på år 2010 och som genom åren fått mycket bra kritik.

Foto: Luther - Idris Elba

Det var 2010 som Neil Cross skapade tv-dramat Luther där Idiris Elba spelar en polisinspektör som tar sig an kriminella. Nu rapporterar Variety att Idris Elba nyligen medverkade på en presskonferens om den tredje säsongen av serien In the Long Run. Där han tog upp intresset över att göra en film av den populära serien Luther.

– I nuläget finns det inte någon formell plan att göra en film av serien. Men jag vill göra det glasklart att jag vill se en film av Luther. Jag kan också avslöja att vi är extremt nära att göra den, sa Idris Elba då.

Luther gick genom fem säsonger och har vunnit två Golden Globes genom åren. Det är en serie som väldigt många återkommer till och vill se om medan den också lockar många nya serie tittare.

– En film skulle innehålla mer mord och fler Volvos. Vi vill egentligen bara försöka göra den större i både skala och utsträckning, sa Idris Elba.

Läs också om att Jude Law är aktuell för en roll som Kapten Krok.

Är du sugen på en film av TV-serien Luther?