Nu på bio

Det senaste på biofronten!

ICE ROAD RESCUE ÄR TILLBAKA MED EN FJÄRDE SÄSONG

ICE ROAD RESCUE ÄR TILLBAKA MED EN FJÄRDE SÄSONG

Sebastian Håkansson | Nyhet
04 september 2019
Sebastian Håkansson | Nyhet
04 september 2019
Ice Road Rescue
Thord och Björn på uppdrag tillsammans. «Ice Road Rescue» säsong 4 har premiär torsdag 3 oktober kl. 21.00 på National Geographic.(Foto: National Geographic)

Den internationella succén med de norska väghjältarna är tillbaka med en fjärde säsong. Ice Road Rescue har premiär den 3 oktober 21.00 på National Geographic.

Precis som i tidigare säsonger får vi följa bilbärgarna Thord Paulsen i Odda, Bjørn Lægreid i Eidfjord, och far och son Jo Roger och Ole Henrik Blengsli i Overhalla som jobbar dygnet runt för att hålla vägarna öppna, oavsett väder. Ice Road Rescue är National Geographics första norska dokumentärserie, producerad av ITV Studios Norge för en internationell publik.

Vi får följa bilbärgarna under den kalla och hårda norska vintern. Det typiska vintervädret leder ofta till olyckor, även lastbilar med släp på 50 ton tvingas av vägen. I Ice Road Rescue får tittarna följa med i förarsätet när bilbärgarna utför riskabla räddningar, konkurrerar om uppdrag och stöter på utmaningar med utländska chaufförer.

Serien som hade premiär 31 augusti 2015 blev på kort tid en stor succé och visas på TV i 172 länder på 43 olika språk. Serien har nått stor framgång över hela Norden men även i Bulgarien, Italien och Storbritannien.

-Det är kul att se ett fortsatt intresse för serien och att man ser fram emot nya säsonger. Vi tycker också att det är extra kul att kunna visa upp Norge för resten av världen, säger Christian Skov, programchef för Norden på National Geographic.

Vidare säger Skov att han tror att alla kan dra nytta av att uppdatera sina kunskaper eller lära sig några nya saker när det gäller bilkörning i oförutsägbart väder.

-Det viktigaste för bärgarna är att göra förarna medvetna om de faror som finns och vidta försiktighetsåtgärder. Och om vi kan hjälpa till att sprida detta budskap är det fantastiskt, säger Skov.

Tar kändisskapet med ro

Väghjältarna själva tar det hela med ro - precis så som vi känner igen dem från serien.

- I vardagen har vi känt av kändsisskapet en del och några av oss har faktiskt fått besökare som vill se hur vi bor. Vi upplever också att antalet förfrågningar på Facebook ökat, men det är inte mer än vad vi kan hantera, säger Thord, som bara tycker att det är trevligt att människor vill engagera sig i hans jobb.

"En gång var det en familj som tillbringade sin semester i Norge, bara för att deras son ville träffa mig," fortsätter han.

«Ice Road Rescue» säsong 4 har premiär torsdag 3 oktober 21.00 på National Geographic

NÄSTA ARTIKEL