"ICA-Stig" är död – Hans Mosesson blev 79 år gammal

"ICA-Stig" är död – Hans Mosesson blev 79 år gammal

Axel Diedrichs
27 oktober 2023 kl. 09:10

Familjen bekräftar för DN

Dagens Nyheter rapporterar att skådespelaren Hans Mosesson, även känd som "ICA-Stig" har dött 79 år gammal. Det är hans familj som först meddelar beskedet.

I dag slås vi av nyheten om att Hans Mosesson, som blev "ICA-Stig" med hela svenska folket, har gått bort. Dagens Nyheter rapporterar att han somnade in på sjukhus under onsdagen den 25 oktober efter att ha varit sjuk en kortare tid. Han hade då sin familj tätt vid sig. 

I ett uttalande till DN skriver Mosessons familj följande: 

– Det är förkrossande att ha förlorat en så kärleksfull och varm livskamrat och pappa. Vi är så tacksamma över allt vi har haft tillsammans, och att vi fick vara vid Hasses sida under de sista dagarna. 

Hans Mosesson var även betydande inom musik

Hans Mosesson har länge varit folkkär och genom åren synts till i en rad olika roller, bland annat We Got This och Sjölyckan. Men mest känd är han för rollen som ICA-stig i butikskedjans reklamfilmer som började rulla i rutan under 00-talet och fortsätter än i dag. Mosesson körde på i flera år innan han ersattes av Loa Falkman. Rollen görs i dag av Björn Kjellman.

Det alla kanske inte vet är att Hans Mosesson Innan sin skådespelarkarriär var en betydande figur inom musik. Han var med och skapade det ikoniska proggbandet Nationalteatern som hjälpt till att forma generationer av svensk rockmusik.

Hans Mosesson blev 79 år gammal.

NÄSTA ARTIKEL